Hopp til innhold

Én død og flere skadet etter knivstikking i Birmingham

En person er død og to er alvorlig skadet etter knivstikkingene i Birmingham natt til søndag. Ytterligere fem er meldt skadet. Politiet leter etter én mistenkt.

Scene of reported stabbings in Birmingham

FLERE KNIVSTIKKINGER: Flere personer er knivstukket i Birmingham

Foto: Phil Noble / Reuters

Det melder politiet i Birmingham på egen twitter-konto. Ifølge politiet skal én mann ha blitt drept i knivstikkingnene. Én mann og en kvinne har alvorlige skader, og ytterligere fem personer er skadd. De sistnevnte har ikke livstruende skader.

Laster Twitter-innhold

– Rett etter midnatt fikk politiet melding om knivstikking nord for sentrum. Kort etter kom det meldinger om også andre lignende hendelser fra andre steder i nærheten, sa Steve Graham, talspersonen fra politiet under en pressekonferanse like før 12.30 norsk tid.

Knivstikkingene varte i én og en halv time. Graham fortalte at det har vært flere knivstikkinger på hvert av de fire stedene de fikk melding om. Politiet setter alle fire hendelser i sammenheng med hverandre, og de leter etter én mistenkt.

– Vi er fortsatt tidlig i etterforskningen, og jeg håper på forståelse for at jeg ikke kan gå nærmere inn på de menneskene som har blitt rammet og deres tilstand, sa Graham.

Graham sa videre at politiet kommer til å frigi overvåkningsbilder fra hendelsene når dette lar seg gjøre.

– Vi vil be alle som har vært i området om å melde seg slik at vi kan finne mistenkte, sa han.

Politiet sier det ikke er noe som tyder på at angrepet skyldes hatkriminalitet.

Melding om knivstikking like etter midnatt

Ifølge Sky News fikk politiet meldinger om en knivstikking i Birmingham sentrum rundt klokken 00.30 lokal tid.

– Vi rykket ut umiddelbart sammen med kollegaer fra ambulansetjenesten. Det ble meldt om en rekke knivstikkinger i området kort tid etter. Vi er klare over at flere personer er skadd, men for øyeblikket kan vi ikke si noe om hvor mange eller hvor alvorlig, heter det i en uttalelse fra politiet i West Midlands, ifølge Sky News.

Laster Twitter-innhold

Nødetatene jobbet på stedet, og det ble raskt satt igang etterforskning av hendelsesforløpet.

Politiet i Birmingham skriver i en pressemelding at de arbeider med å finne ut hva som har skjedd. De skriver også at det ville være upassende å spekulere i et eventuelt motiv så tidlig i etterforskningen.

Laster Twitter-innhold

Politiet ba folk om å holde seg unna området der knivangrepene hadde skjedd.

SISTE NYTT

Siste nytt