NRK Meny
Normal

Flere hundre savnet etter ferjeforlis i Bangladesh

En overfylt ferje kantret i Meghna-elven utenfor den bangladeshiske hovedstaden. Minst 12 er omkommet og flere hundre personer skal være savnet.

Fergeulykken i Bangladesh

PÅRØRENDE SØRGER: Det anslås at flere hundre passasjerer var om bord på ferjen som kantret og sank i Meghda-elven i Bangladesh torsdag. Hittil skal 12 personer være bekreftet omkomne, men tallet forventes å øke. Slike ulykker skjer ofte i Bangladesh. Overfylte båter i dårlig forfatning forklares ofte som årsak for ulykkene som årlig koster mange livet.

En overfylt ferje med anslagsvis flere hundre passasjerer om bord kantret og sank, ifølge nyhetsbyrået AFP.

– Vi mottar motstridende beskjeder om antall passasjerer som skal ha vært om bord da ferjen sank, men antallet kan ligge mellom 200 og 350, sier lokale myndigheter til AFP.

Ifølge den bangladeshiske avisen Dhaka Tribune er 12 personer bekreftet omkommet. Blant disse er et barn. 40–45 personer skal ha klart å svømme i land.

Ferjen skal ha vært på vei sørover i landet til Shariatpur fra hovedstaden Dhaka da det oppstod uvær. Båten kantret og sank i Munshiganj-distriktet ettermiddagen lokal tid. Den engelskspråklige bangladeshiske nyhetssiden bangladeshnews24 siterer en passasjer som overlevde forliset. Han hevder at ferjen sank innen få minutter.

Hundrevis av pårørende skal ha samlet seg langs elvebredden der de omkomne blir lagt frem for identifisering, forteller politisjef Ferdous Ahmed til AFP.

Artikkelen fortsetter under bildet

Pårørende bangladesh ferjeforlis

PÅRØRENDE SAMLES VED ELVEBREDDEN: Pårørende og innbyggere samles langs Meghna-elven, omtrent 50 kilometer sør for Dhaka, der en ferje kantret og sank torsdag. Overlevende i det som føyer seg inn i en lang rekke ferjeulykker i landet sier at ferjen sank på få minutter. Dermed skal det ha vært vanskelig for passasjerene å komme ut i tide.

Foto: STR / Afp

Overfylte ferjer i dårlig forfatning

Stormer herjer ofte i Bangladesh tidlig i juni i opptakten til monsunen.

I Meghna-elven kjører overfylte båter hver dag. Årlig dør mange i ulykker som ofte forklares med overfylte båter i svært dårlig forfatning. Ifølge marineoffiserer er mer enn 95 prosent av landets flere hundre tusen båter i for dårlig forfatning til å møte minimum sikkerhetskrav.

Redningsarbeid Bangladesh

REDNINGSARBEID PÅGÅR: Ferjen M.C Miraj-4 med flere hundre passasjerer kantret og sank torsdag. Redningsarbeidet er i gang. En redningsdykker skal ifølge AFP sett flere omkomne inne i den sunkne ferjen. Hittil er 12 personer bekreftet omkomne.

Foto: STRINGER / Reuters

Ulykken torsdag føyer seg inn i rekken av lignende ulykker. I 2012 døde mer enn 100 passasjerer da en overfylt ferje krasjet med en oljelekter. Ferjen kjørte samme rute som ferjen som sank torsdag.

Et annet aspekt ved overfylte båter som kantrer i Bangladesh er de mange hundre båtflyktningene.

FNs høykommissær for flyktninger anslår at bare i 2012 døde mer enn 400 flyktninger i Bengalbukta.

Spesielt tilhørere av den muslimske minoriteten rohingyaene, fra voldsutsatte grenseområder mellom Bangladesh og Myanmar, utgjør en stor del av de anslagsvis 13 000 årlige flyktningene som i desperasjon forsøker sjøveien i smuglerbåter. For mange koster reisen livet.

Laster kart, vennligst vent...

FERJE KANTET MED FLERE HUNDRE PASSASJERER: Det anslås at flere hundre passasjerer var om bord på ferjen som kantret og sank i Meghda-elven i Bangladesh torsdag. Hittil skal 11 personer være bekreftet omkomne, men tallet forventes å øke. Slike ulykker skjer ofte i Bangladesh. Overfylte båter i dårlig forfatning forklares ofte som årsak for ulykkene som årlig koster mange livet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt