NRK Meny
Normal

Uvær traff sterkt overlastet ferje

En ferje med mange hundre mennesker om bord ble ødelagt i en storm på elven Niger i Nigeria. Over 40 mennesker er omkommet, og flere hundre er fortsatt savnet.

Nigeria-kart

Ulykken skjedde på elva Niger, som renner fra Guinea og Mali inn i Nigeria og ut i Niger-deltaet vest for Port Harcourt. Vannstanden er uvanlig høy etter voldsomt regn.

Foto: Googlemaps

Ingen kan si nøyaktig hvor mange mennesker som befant seg om bord i ferja, som var på vei med handelsfolk til et ukentlig marked i landsbyen Malali da stormen overrasket dem natt til lørdag.

Lørdag kveld var 42 passasjerer funnet omkommet. En talsmann for Nigerias nasjonale krisebyrå sier at de neppe vil få vite hvor mange som var på ferja da den sank, men et anslag tilsier at rundt 200 er savnet.

Dermed kan trolig rundt 250 mennesker ha mistet livet i ulykken.

Alt for full ferje

Redningsmannskaper søker etter overlevende og døde i elva, der vannstanden er uvanlig høy etter kraftig regn.

Ifølge nigerianske medier skal fartøyet hatt plass til rundt 60 mennesker, men ferja var fullpakket. Det var også tunge dyr om bord, blant annet flere kyr.

Mange nigerianere foretrekker båttransport både for gods og mennesker, fordi Nigerias veier er blant verdens dårligste - og farligste.

Kraftig uvær følger ofte med regntiden i Nigeria, og kan forårsaken katastrofer i et land der dårlig vedlikehold og utbredt korrupsjon svekker holdbarheten til alt fra bygninger og båter til veier og demninger.

Dette er den verste ferjeulykken i området på mange år, ifølge talsmannen fra krisebyrået.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt