Flere enn 20 omkom i fabrikkbrann i Bangladesh

Minst 24 mennesker har mistet livet da det begynte å brenne i en emballasjefabrikk i Tongi, nord for hovedstaden Dhaka. Minst 50 har fått brannskader.

Brann Tongi, Bangladesh

Redningsarbeidere frakter en død mann ut av fabrikken.

Foto: MOHAMMAD PONIR HOSSAIN / Reuters

Rundt hundre personer var på jobb da eksplosjonen ble utløst og flammene spredde seg i fabrikkbygningen. De voldsomme flammene førte til at den fire etasjer høye bygningen kollapset.

Nestlé på kundelisten

Atikul Islam forteller avisen Dhaka Tribune at han ikke fikk tak i broren sin, men at han fant ham på sykehuset i Tongi.

– Han skulle reist hjem til landsbyen vår for å feire Eid. Nå må jeg i stedet reise hjem med liket hans, sier han gråtende.

Lørdagen var den siste arbeidsdagen før arbeiderne skulle få en ukes ferie for å feire Eid-høytiden.

Ifølge fabrikkens egen nettside var både British American Tobacco og Nestlé noen av kundene, melder Reuters.

– Det vi har fått vite, er at det ble oppbevart kjemikalier på gulvet. På grunn av dette spredde brannen seg lynraskt, forteller politimannen Sirajul Islam.

Det tok brannfolkene nesten fem timer å få kontroll over brannen. Store mengder brent materiale og kjemikalier måtte fjernes for å hindre at brannen skulle spre seg.

Bangladesh brann

Den kraftige brannen gjorde at den fire etasjer høye bygningen kollapset.

Foto: A.M. Ahad / Ap

Flere ulykker de siste årene

Det er uklart hva som er årsaken til brannen, men det kan ha vært et kokeapparat som eksploderte. Politiinspektør Shaidul Haq sier til Reuters at fabrikken ikke ser ut til å ha hatt gode nok sikkerhetstiltak.

– Vi må undersøke om de hadde de nødvendige papirer og tillatelser, sier han.

Fabrikkeieren, Syed Mokbul Hossain, sier han ikke er sikker på når forrige inspeksjon av kokeren ble gjennomført.

Enkle fabrikker i lavkostlandet Bangladesh er viktig for landets økonomi. Siden katastrofen I Rana Plaza i 2013, der 1135 mennesker døde da tekstilfabrikken falt sammen, skal det ha blitt innført strengere kontroller. Likevel skjer det stadig ulykker.

I fjor døde 13 mennesker i en plastfabrikk i Dhaka og året før omkom 112 arbeider i en brann i en fabrikk like utenfor hovedstaden, melder BBC.

Bangladesh brann

Fortvilte slektninger venter på nyheter om sine kjære.

Foto: A.M. Ahad / Ap
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt