Flere drept under protest i Kashmir

Minst tolv mennesker ble drept under en protest i landsbyen Tangmark i Kashmir.

Her river lederen Andrew Beacham ut en side fra Koranen

Her rives en side fra Koranen ut. I protest ble en kristen skole i Kasmir påtent i dag.

Foto: NICHOLAS KAMM / Afp

Tidligere i dag tente demonstranter på en kristen skole i Kashmir.

Brannstiftelsen skjedde da hundrevis av muslimer var samlet for å demonstrere mot at en gruppe kristne i Washington har revet i stykker deler av Koranen.

Politiet skal ha åpnet ild mot demonstrantene.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters ble minst 13 mennesker drept under protestene. Nyhetsbyrået AFP melder at tolv ble drept, BBC oppgir 18 drepte.

LES: Rev ut sider fra Koranen utenfor Det hvite hus
LES: Lover å ikke brenne Koranen

– Dypt urolige

Indiske myndigheter sier der «dypt urolige» over volden i Kashmir. Mandag har vært den mest urolige dagen siden en bølge med anti-indiske demonstrasjoner i juni.

Brannstiftelsen skjedde i landsbyen Tangmark, 40 kilometer fra byen Srinagar.

Skolen har vært stengt den siste tiden som følge av uroen som har kommet i kjølvannet av at en kristen pastor i Florida truet med å brenne 200 eksemplarer av Koranen.

Tåregass og batonger

Politiet forsøkte å stanse de rasende demonstrantene med tåregass og batonger.

Også andre steder i Kashmir ble det meldt om demonstrasjoner.

De ble arrangert etter at den iranskbaserte TV-kanalen Press TV viste bilder av en liten gruppe amerikanere som rev ut sider av Koranen foran Det hvite hus lørdag 11. september.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt

Øst-Sibir: Ufattelige mengder is etter underkjølt regn

MOSKVA (NRK): En av verdens mest spesielle broer er stengt fordi den er dekket med flere centimeter tykk is. I Vladivostok i Øst-Sibir er det fullt kaos etter at regionen ble rammet av uvær og underkjølt regn.

Frykter skogbranner etter rekordvarm november

40 prosent av øya Fraser Island i Australia, som står på Unescos verdensarvliste, er ødelagt av en skogbrann. Samtidig nærmer landet seg varmerekorder.