NRK Meny
Normal

Flere drept på grensen til Libanon

Fire libanesiske og en israelsk soldat er drept ved grensen mot Israel i dag.

Video Sammenstøt på grensa mellom Israel og Libanon

Et israelsk helikopter skjøt to raketter mot en libanesisk militærpost nær landsbyen Adaisseh, i nærheten av grensen til Israel.

Et militært kjøretøy ble ødelagt, ifølge kilder i sikkerhetstjenestene. Det var også skyting over grensen, ifølge øyenvitner.

I tillegg skal den israelske hæren ha skutt granater mot landsbyen, og to mennesker ble såret da en av granatene traff et hus.

– Fire libanesiske og en israelsk soldat er drept etter trefninger mellom libanesiske og israelske styrker ved grensen, opplyser en libanesisk sikkerhetskilde til nyhetsbyreået AFP.

En annen sikkerhetskilde sier at flere israelske soldater er såret, og at israelerne har brukt høytalere med oppfordring til våpenhvile for å kunne evakuere de sårede.

Artillerinedslag

- Israel skjøt artillerigranater som eksploderte nær en libanesisk stilling ved landsbyen Adaysseh. Granatene traff blant annet to hus, sier en annen sikkerhetskilde til nyhetsbyrået Reuters.

Mange av innbyggerne i landsbyen skal ha flyktet i panikk. Adaysseh ligger rundt 30 kilometer øst for byen Tyr, og rett over grensen fra den israelske kibutzen Misgav Am.

Skytingen startet etter at israelske soldater forsøkte å fjerne et tre som libaneserne hevder sto på deres side av grensen. De brukte en traktor for å dra treet opp med roten, fordi det hindret soldatenes utsyn mot den libanesiske stillingen.

Israelerne hevder at de hele tiden var inne på israelsk område.

- Våre soldater skjøt varselskudd, og israelerne svarte med granater, sier den libanesiske sikkerhetskilden.

Skadde på begge sider

Skadd israelsk soldat etter grensesammenstøt

En skadd israelsk soldat evakueres etter sammenstøtene ved grensen mot Libanon.

Foto: Reuters

Etter granatnedslagene ble det skyting fra begge sider av grensen.

Israelsk radio hevdet i formiddag at det var skutt to raketter inn i Nord-Israel, men det tilbakeviste politiet i Israel litt seinere.

FN-soldater som er plassert i området forsøker å roe situasjonen, og ber begge parter vise tilbakeholdenhet.

Gir hverandre skylden

I en uttalelse fra den israelske utenriksministeren Avigdor Lieberman i ettermiddag heter det at landet holder llibanesiske myndigheter ansvarlig for det som har skjedd, og truet med at det vil få følger dersom ikke grenseuroen opphører på libanesisk side.

Israel vil klage Libanon inn for FNs sikkerhetsråd for brudd på FN-resolusjonen som gjorde slutt på krigen mellom Hizbollah og Israel i Sør-Libanon i 2006.

Libanon beskylder Israel for brudd på den samme resolusjonen.

Libanons statsminister og lederen for nasjonalforsamlingen i Beirut fordømmer begge det de kaller israelsk aggresjon.

Statsminister Saad Hariri sier det som har skjedd er et brudd på Libanons suverenitet. Han sier at også det internasjonale samfunnet og FN har et ansvar og må presse Israel til å stanse aggresjonen.

Nasjonalforsamlingens leder Nabib Berri sier Israels handling er et brudd på Sikkerhetsrådets resolusjon 1701 som altså satte en stopper for krigen i Sør-Libanon for fire år siden.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt