NRK Meny
Normal

Flere drept i skyting på restaurant i Tsjekkia

Åtte personer ble drept og flere skadet i en skyteepisode på en restaurant i Tsjekkia. Gjerningsmannen tok sitt eget liv etter ugjerningen.

Skyting i Brod i Tsjekkia

STORE POLITISTYRKER: Tsjekkisk politi i området rundt skyteepisoden.

Foto: Dalibor Gluck / Ap

– Ifølge mine opplysninger er gjerningspersonen død. Han skal ha tatt sitt eget liv, sier ordføreren i Uhersky Brod, Patrik Kunčar, ifølge Blesk.

Restauranten «Friendship» i Uhersky Brod ble angrepet da en mann tok seg inn i restauranten og begynte å skyte. Åtte personer ble drept og flere skadet før mannen tok sitt eget liv.

– Ikke terrorangrep

Ordføreren sier gjerningspersonen var i 60-årene og ustabil.

– Jeg er sjokkert over disse hendelsene. Jeg hadde aldri forestilt meg at noe slikt kunne skje her, sier Kunčar.

Flere tsjekkiske medier melder at gjerningspersonen barrikaderte seg i restauranten etter at han begynte å skyte, og at flere personer ble holdt som gisler inne på restauranten.

Tsjekkias innenriksminister, Milan Chovanec, skriver på Twitter at han nå er på vei til Uhersky Brod, men at det så langt ikke er noe som tyder på det var snakk om et terrorangrep.

– Det ser ut til å være handlingene til en forstyrret person, skriver Chovanec.

Laster Twitter-innhold

Minst 25 skudd

Ifølge BBC skal det ha vært 20 personer i restauranten da gjerningsmannen begynte å skyte. Vitner har ifølge The Czech Journal ha forklart at minst 25 skudd ble avfyrt inne i restauranten.

– Jeg satt og tok en øl, da jeg hørte skudd. Vi reiste oss og løp mot bakdøren og klarte å komme oss ut, sier et vitne til Blesk.

Ifølge Blesk skal gjerningspersonen ha ringt inn til en TV-stasjon og varslet hva han ville gjøre, før han tok seg inn i restauranten.

– Han sa at han ble mobbet, og ingen offentlige institusjoner ville hjelpe ham, sier Pavel Lebduska i Prima, kanalen mannen ringte inn til. Det var også Lebduska som først varslet politiet om mannen.

Laster kart, vennligst vent...
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt