NRK Meny
Normal

Raketter mot Israel etter Gaza-angrep

Ni militante palestinere er drept i israelske angrep mot Gazastripen lørdag. En sivil israeler er drept i palestinske rakettangrep mot Israel.

Ødelagte biler i Ashdod i Israel etter palestinske angrep.

Flere biler og hus ble ødelagt i palestinske rakettangrep mot Israel i kveld.

Foto: Ariel Schalit / Ap

Treningsleiren som ble angrepet tidlig lørdag tilhører den militante og radikale gruppen Islamsk Jihad, og befinner seg i byen Rafah, ikke langt fra grensen til Egypt. Lørdag kveld er ytterligere to palestinere drept i nye israelske anrgep.

Israelske myndigheter har i kveld hevet den nasjonale beredskapen til nest høyeste nivå.

En sivil israeler ble drept og to såret da angrepet ble besvart av palestinerne. Etter det israelske angrepet ble det skutt minst 21 raketter mot Israel fra Gazastripen.

Bombeeksperter

En av de drepte palestinerne blir ført bort.

En av de drepte palestinerne blir trillet bort etter det israelske angrepet.

Foto: SAID KHATIB / Afp

Ofrene for angrepet mot Gazastripen lørdag var kommandanten Ahmed al-Sheikh Kalil og fire av hans medhjelpere. Alle fem skal ha vært spesialister i å sette sammen bomber og andre våpen. To andre skal ha blitt hardt skadet i angrepet.

Det israelske forsvaret sier de angrep en gruppe militante palestinere som var i ferd med å skyte langrekkende raketter mot Israel. Angrepet kom to dager etter at det ble skutt langtrekkende raketter mot Israel fra Gazastripen.

Ingen ble skadet i disse angrepene, men rakettene gikk så langt inn i Israel at luftvernsirene i utkanten av storbyen Tel Aviv ble aktivert.

Raketter fra Libya?

En kommunal bygning skal være ødelagt i industribyen Ashdod, blir det meldt, og en rakett landet like utenfor en boligblokk. Flere palestinske grupper har tatt på seg ansvaret for angrepene.

Islamsk jihad sendte lørdag kveld ut en video som viser at raketter blir skutt ut fra en utskytingsrampe plassert på en bil. Dette er ikke brukt på Gazastripen tidligere, og det kan ligne på en type som ble brukt av opprørerne i Libya.

Israelske myndigheter har sagt at det er smuglet våpen fra Libya gjennom Egypt og over grensen til Gazastripen den siste tiden.

Det er frykt for at opptrappingen kan føre til at våpenhvilen som har vært i kraft på Gazastripen den siste tiden, nå kan kollapse.

Palestinsk mann sørger

En palestinsk mann sørger ved et sykehus etter det israelske luftangrepet.

Foto: IBRAHEEM ABU MUSTAFA / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt