Minst 12 drept i nytt angrep i Syria

12 personer, deriblant flere barn, skal ha blitt drept av flere eksplosjoner i et boligområde i Aleppo i Syria. Samtidig sier FN-utsending Lakhdar Brahimi at så mange som 100 ble drept i torsdagens angrep.

Syria

Syrere som har deltatt i en demonstrasjon mot Bashar al-Assad i al-Katerji Tariq-distriktet flykter etter å ha hørt eksplosjoner i et nærliggende nabolag fredag.

Foto: MUZAFFAR SALMAN / Reuters

Det melder aktivistgruppa Det syriske observatoriet for menneskerettigheter, ifølge nyhetsbyrået AP. Lederen for de London-baserte aktivistene, Rami Abdul-Rahman, sier at det virker som eksplosjonene har blitt forårsaket av raketter.

Rakettene skal ha truffet de østlige nabolagene Hamra og Tariq al-Bab fredag ettermiddag.

Flere av de drepte skal være barn. Et titalls mennesker skal ha blitt skadd, i tillegg til de drepte. Rahman sier også at det fryktes at mange er fanget i ruinene av de ødelagte bygningene.

Rhaman sier det er ventet at dødstallet vil stige.

– 100 drept torsdag

Ifølge nyhetsbyrået AP har det blitt lagt ut videoer på nettet som viser ni døde. Videoene har blitt vurdert og virker autentiske, skriver nyhetsbyrået.

Torsdag ble flere titalls mennesker drept da flere bilbomber rammet Damaskus. Eksilgruper har meldt om rundt 80 drepte, blant dem mange skolebarn.

Fredag melder imidlertid FNs Syria-utsending Lakhdar Brahimi at dødstallet kan være så høyt som 100, og kaller angrepet «en krigsforbytelse,» ifølge nyhetsbyrået AFP.

Artikkelen fortsetter.

Flere skal være drept og såret i et angrep i Syrias hovedstad Damaskus torsdag.

Så mange som hundre mennesker ble drept da flere bilbomber gikk av i Damaskus torsdag, melder FN-utsending Lakhdar Brahimi.

Danner alternativ regjering

Fredag meldes det også at Syrias nasjonalkoalisjon, en paraplyorganisasjon for syriske opposisjonsgrupper, har bestemt seg for å danne en alternativ regjering for områder i Syria som er befridd av opprørere, melder Reuters.

Det kunngjorde organisasjonens pressetalsmann Walid al-Bonni etter et møte i Kairo fredag. Et nytt møte skal holdes i Istanbul den 2. mars for å velge en statsminister til den nye regjeringen.

Ifølge Bonni er målet at den nye opprørsregjeringen skal ha sete på syrisk territorium.

Stadig flere angrep

De siste månedene har det skjedd stadig flere angrep mot regjeringskontorer og forlegninger for sikkerhetsstyrkene i Syria. Den islamistiske al-Nusra-fronten, som USA har stemplet som terroristisk, har sagt de står bak mange av disse angrepene.

FN har forlenget mandatet for sin spesialutsending til Syria, Lakhdar Brahimi, fram til utgangen av året. Brahimi er også utsending for Den arabiske Liga og innledet arbeidet sitt i august i fjor.

FNs generalsekretær Ban Ki-moon har flere ganger sagt at han har tillit til at Brahimi kan løse konflikten i Syria på diplomatisk vis. Ban har derfor avvist tanken om en militær intervensjon for å få slutt på konflikten.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt