Flere døde i voldsomme skogbranner i Chile

Minst ti personer er sålangt funnet døde i voldsomme skogbranner som herjer i det sentrale Chile. Flere tusen er evakuert.

Flere tusen mennesker er evakuert etter brannene.

Skogsbrannen har sålangt kostet flere menneskeliv

Skogrannen er en av de verste som noengang har rammet Chile. I byen Santa Olga, 36 mil sør for hovedstaden Santiago, er nærmere 1.000 bygninger tatt av flammene. Ti personer, blant dem to polititjenestemenn og fire av brannmannskapet, er foreløpig funnet døde. 6.000 innbyggere har kommet seg i sikkerhet.

– Jeg kan nå offisielt si at ytterligere to personer er døde. Det er to chilenske brannmenn som ble funnet i Maule-elven, sier landets innenriksminister Mario Fernandez.

Store områder er ødelagt

Brannen har forårsaket store ødeleggelser

Foto: Esteban Felix / AP

Et mareritt

Brannen har herjet i snart fire uker og spredt seg over et område som er nærmere 2.000 kvadratkilometer. Store skogsområder er ødelagt. Carlos Valenzuela er ordfører i byen Constitucion som ligger i området som er rammet. Han forteller om store ødeleggelser i Maule-regionen.

– Dette er en ekstremt alvorlig situasjon, et mareritt som ikke ser ut til å ha noen ende. Alt brenner, forteller Carlos Valenzuela.

Chilenske myndigheter har nå bedt om internasjonal hjelp. Både amerikanske og russiske myndighter vil nå sende spesialfly som kan delta i slukningsarbeidet.

LES OGSÅ: Skogbranner gir unntakstilstand i Chile

– Dette er den verste skogsbrannen som har rammet Chile, mener landets president, Michelle Bachelet.

CHILE-WILDFIRE/

Brannmannskaper forsøker å få kontroll over flammene

Foto: RODRIGO GARRIDO / Reuters

Frykter flere branner

Skogsbrannen har rammet et område som over lang tid har hatt tørke og høye temperaturer. Kraftig vind har ført til at brannene har spredt seg raskt. Det er ikke ventet noen endring i værforholdene de neste dagene, så landets myndigheter frykter flere skogsbranner i det samme ormådet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt