Over 90 døde etter kraftig jordskjelv i Indonesia

Minst 92 personer mistet livet da et kraftig undersjøisk jordskjelv rammet Aceh-provinsen i Indonesia onsdag, opplyser militærsjefen i provinsen. Det er ikke sendt ut tsunamivarsel.

INDONESIA-QUAKE/

Jordskjelvet med en styrke på 6,4 har ført til store skader. tallet på døde stiger, og svært mange ble skadd i skjelvet.

Foto: STRINGER / Reuters

Generalmajor Tatang Sulaiman opplyser ifølge AP at 92 har mistet livet i Pidie Jaya-distriktet, 18 kilometer unna episenteret, mens to mennesker døde i nabodsitriktet Bireuen.

Flere bygninger kollapset etter det grunne skjelvet, som inntraff rett etter klokken 5 onsdag morgen og hadde en styrke på 6,4. Episenteret lå rundt ti kilometer nord for byen Reuleut nord i Aceh og lå på drøyt 17 kilometers dyp. Indonesias meteorologiske og geofysiske myndigheter sier skjelvet ikke hadde potensial til å utløse en tsunami.

En kvinne og hennes to barn mistet livet i Pidie Jaya, opplyser en tjenestemann til en lokal TV-stasjon.

Jordskjelvskala Momentmagnitude (6+ uthevet)
Foto: Vidar Kvien / Kilde: Wikipedia, CBC News / NRK

Flere hundre skadde

Lederen for sivilforsvaret i distriktet opplystet tidligere at minst 25 mennesker er døde etter skjelvet. Ifølge lokale helsemyndigheter var det åtte barn blant de døde. Men flere mennesker er begravd i ruinene etter skjelvet, og dødstallene kan stige ytterligere.

I tillegg kollapset en moske og flere butikker, bolighus og andre bygninger. Flere hundre mennesker skal være skadet og totalt skal over 40 bygninger ha kollapset, opplyser distriktssjef i Pidie Jaya, Aiyub Abbas, ifølge AP.

En person, en lærer ved en skole, ble drept i det nærliggende distriktet Bireuen etter å ha blitt truffet av fallende takrester, sier helsearbeider Achmad Taufiq til AP.

Redningsarbeid

Redningsarbeid pågår og det jobbes nå hektisk med å redde ut folk som har blitt begravd i ruinenen etter de kollapsede bygningene.

Tunge maskiner er hentet inn for å hjelpe til i søket etter overlevende. Aceh var det området som ble hardest rammet av jordskjelvet og den påfølgende tsunamien som rammet en rekke land i Sørøst-Asia, samt Sør-Asia og Afrika andre juledag 2004. Katastrofen kostet 230.000 mennesker livet.

INDONESIA-QUAKE/

Redningsmannskaper bærer en person på båre bort til en ambulanse etter jordskjelvet i Aceh-provinsen.

Foto: REUTERS TV / Reuters

SISTE NYTT

Siste nytt