NRK Meny
Normal

Flere døde da «Irene» traff land

Flere personer omkom da orkanen «Irene» traff land og nå raser oppover USAs østkyst.

Video Orkanen Irene i North Carolina

Orkanen Irene treffer land. Se bilder fra både verdensrommet og fra USAs østkyst.

«Irenes» første dødsoffer var en mann i delstaten North Carolina. Han skal ha krasjet med et tre, melder amerikanske medier. En annen mann døde av hjerteinfarkt mens han arbeidet med å sikre vinduene i hjemmet sitt.

Det er også ubekreftede meldinger om at en mann omkom da han fikk et tre over seg i Nash County, og at en annen mann er savnet i Cape Fear River.

En elleve år gammel gutt mistet livet da et tre falt over en bygning i Virginia lørdag ettermiddag.

– En elleve år gammel gutt ble funnet under et tre. Han ble erklært død på stedet, forteller Anita Walters, som er talskvinne for byens kriseapparat.

Det femte dødsofferet var en motorsyklist som kjørte inn i vannmassene og mistet kontroll over sykkelen. Han traff et tre og døde av skadene, ifølge CNN.

Ved midnatt kom det meldinger om et sjette dødsfall. Ifølge CNN skal være snakk om en 55-åring som var ute og surfet da han møtte voldsomme bølger forårsaket av «Irene».

Sager seg opp langs kysten

De amerikanske orkanovervåkerne i Miami advarer om at stormen kan være dødelig på sin ferd nordover. Før «Irene» traff land ble den nedjustert til en kategori 1-orkan, fremdeles med kraftige og ødeleggende vinder. Det følger også med store nedbørsmengder. Like ødeleggende som vindene, er orkanens enorme størrelse.

Stormens antatte bane nordover er noe som ekspertene i mange år har fryktet skulle skje. De har vært redde for at en storm langs kysten skal få nye krefter fra det varme Atlanterhavet, og for hver rotasjon nærmest sage seg gjennom kysten.

«Irenes» nedjustering til kategori 1 betyr at den fremdeles har en vindstyrke på rundt 150 kilometer i timen. Orkanens ytterkanter er nå på vei over delstaten Virginia og DC, mot Washington og New York City.

Over 900.000 hjem og forretninger har mistet strømmen i North Carolina og Virginia. Telefonforbindelsen skal også være borte i store deler av de berørte områdene.

Nyhetskanalen melder samtidig at flere enn én million mennesker har blitt evakuert fra New Jersey.

Stengte flyplasser i New York

Alle New Yorks tre flyplasser, Kennedy, LaGuardia og Newark i New Jersey, stengte lørdag. Foreløpig gjelder stengningen bare innkommende fly, mens avganger inntil videre kan gå som normalt.

Nærmere 9000 avganger i helgen er likevel kansellert allerede, ettersom flyselskaper flytter flyene sine til tryggere plasser. SAS innstiller alle helgens flyavganger til storbyen.

I tillegg ble all kollektivtrafikk stanset, og undergrunnsbanen ble stengt fra lørdag formiddag. 900 soldater fra heimevernet og 2500 arbeidere i elektrisitetsverket er kalt inn i beredskap i byen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt