Hopp til innhold

Flere demonstranter drept i Egypt

Minst fire personer er drept og 100 såret i sammenstøt mellom politi og demonstranter i Egypt.

Video Flere drept i egyptisk ørkenby

VIDEO: Flere drept i egyptisk ørkenby

Rundt 3000 demonstranter og sikkerhetsstyrker støtte sammen i ørkenbyen Al Kharga i den vestlige ørkenprovinsen al Wadi al-Jadid.

– Minst fire personer ble drept og 100 såret over to dager med demonstrasjoner, sier en sikkerhetskilde til nyhetsbyrået AFP.

Fjernsynskanalen Press TV melder at politiet åpnet ild mot demonstrantene, og at for mange av de sårede er tilstanden kritisk.

Også i havnebyen Port Said ved utløpet av Suezkanalen var det sammenstøter i dag. Demonstranter stormet en offentlig bygning, og de satte fyr på møbler i bygningen. Den regionale guvernørens bil ble satt i brann, forteller øyenvitner.

Demonstrantene kom fra det fattige slumområdet Zirzara i Port Said. Innbyggerne klager over at deres krav om bedre boforhold gjentagne ganger har blitt avslått.

Demonstrasjonen som startet i går er den største hittil under opprøret mot president Hosni Mubarak. Egypterne er nå inne i sin tredje uke med protester, og har sagt at de ikke vil gi seg før Mubarak går av.

Det er første gang det er meldt om store demonstrasjoner mot Egypts president Hosni Mubarak og hans regime i denne delen av landet.

Opprøret har hittil vært konsentrert i de store byene, men mye tyder på uroen nå sprer seg til byer langs Nilen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt