NRK Meny
Normal

Flere bekreftet omkommet i togulykken i Canada

Antallet bekreftede omkomne etter togulykken i Canada er hevet til 20, og vil mest sannsynlig ende på 50.

Togulykken i Lac-Megantic i Canada

Ulykken skjedde da et tog lastet med råolje braste inn i småbyen Lac-Megantic. Flere kraftige eksplosjoner ble utløst, 30 bygninger ble jevnet med jorden, og det brøt ut brann i sentrum av byen.

Foto: HO / Afp

Det opplyste canadisk politi onsdag. Det samlede antallet savnede og døde ble nedjustert fra 60 til 50, men det er lite trolig at flere vil bli funnet i live.

– Det er med stor sorg jeg kommer med denne nyheten, sa Michel Forget fra politiet i provinsen Quebec onsdag.

Togulykken i Lac-Megantic

Innbygger Richard LeFebvre protesterte da Edward Burkhardt onsdag besøkte Lac-Megantic.

Foto: David Crary / Ap

Ulykken skjedde i helgen da et tog lastet med råolje braste inn i småbyen Lac-Megantic. Flere kraftige eksplosjoner ble utløst, 30 bygninger ble jevnet med jorden, og det brøt ut brann i sentrum av byen.

Slukkingen tok om lag ett døgn. Togulykken er den verste i moderne tid i Canada.

Kalte lokføreren morder

Sjefen for selskapet som eier ulykkestoget, Montreal, Maine & Atlantic Railway (MMA), tror lokføreren kan ha gjort feil.

– Han sier selv han satte på alle elleve bremsene, men vi tror ham ikke, sa MMA-sjef Edward Burkhardt da han besøkte ulykkesstedet.

Rasende lokale innbyggere ropte «morder» til Burkhardt mens han snakket, og til tider hadde han problemer med å bli hørt.

Artikkelen fortsetter under vidoen

- Han sier han satte på bremsene, men vi tror ham ikke. Det sier Edward Burkhardt, lederen for Montreal, Maine and Atlantic Railway om den ansatte som nå er suspendert etter togkatastrofen i Lac-Mégantic.

Klikk for video: Jernbanetopp Edward Burkhardt snakker ut om togulykken i Canada.

Lokføreren er nå under etterforskning. Burkhardt hevder ulykken ikke ville ha skjedd hvis håndbremsene på toget var satt på slik de skulle.

Tidligere har MMA-sjefen skyldt på brannmannskaper som slukket en liten brann i lokomotivet noen timer før ulykken. De stanset motoren i diesellokomotivet, noe som førte til at flere bremser sluttet å fungere.

Onsdag sa Burkhardt at brannfolkene gjorde det de trodde var riktig, og at han ikke holder dem ansvarlig for ulykken.

Leter etter levninger

Ifølge politiet begynte det 72 vogner lange toget å rulle mot Lac-Megantic like etter at brannmannskapene og en ansatt i MMA forlot toget.

Seks kraftige eksplosjoner ble utløst da oljevognene sporet av i en sving. Det tok ett døgn å slukke flammene, og en tredel av byens 6.000 innbyggere ble evakuert.

Først natt til onsdag kom etterforskere seg inn i bykjernen, som til da hadde vært avsperret av sikkerhetsmessige grunner.

Ingen av de døde er så langt identifisert. Rettsmedisinere har bedt om å få hårbørster, kammer og barberhøvler som har vært brukt av de savnede, i håp om å finne DNA til identifiseringsarbeidet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt