Hopp til innhold

Flere av de omkomne identifisert mens gisselaksjonen fortsatt pågår

Flere land i Europa, Afrika, Asia og Nord-Amerika har mistet noen av sine landsmenn i skytemassakren i Nairobi. Fire nordmenn unnslapp dødskulene.

Kenya, Nairobi

Tre kvinner som er brakt i sikkerhet utenfor kjøpesenteret. Hele 59 er drept, og tallet er foreløpig, ifølge Kenyas innenriksminister.

Foto: GORAN TOMASEVIC / Reuters

Angrepet på det ekslusive Westgate-kjøpesenteret i Nairobi har krevd minst 59 menneskeliv.

Kenyanske soldater har nå stormet kjøpesenteret i Nairobi. Ifølge nyhetsbyrået AP har det vært en stor eksplosjon i bygningen. Følg utviklingen i NRKs nyhetssenter.

Blant de drepte er afrikanere, europeere, asiatere og nordamerikanere.

Nyhetsbyrået AP har samlet informasjon om noen av dem som er bekreftet drept.

  • To personer fra India ble drept og fire ble skadd, ifølge en talsmann for utenriksdepartementet.
  • Minst tre briter ble drept, ifølge William Hague. Storbritannia har varslet at tallet trolig vil stige.
  • To franske kvinner ble drept, ifølge den franske presidenten Francois Holland.
  • En sørafrikansk statsborger er drept, ifølge utenriksdepartementet.
  • To fra Canada, inkludert en diplomat, ble drept i angrepet, ifølge den kanadiske statsministeren Stephen Harper.
  • Poeten Kofi Awoonor fra Ghana døde etter å ha blitt skadet i angrepet, ifølge presidentens kontor i Ghana. I tillegg til å skrive, var Kofi Awanoor professor og tidligere ambassadør i Brasil, Cuba og FN.
  • En 33 år gammel nederlandsk kvinne døde i angrepet. Sju andre nederlendere som var på kjøpesenteret unnslapp skytemassakren.
  • En 38 år gammel kinesisk kvinne ble drept, ifølge den kinesiske ambassaden i Kenya. Sønnen hennes ble skadd, men tilstanden hans er stabil.
  • En amerikansk kvinne ble drept og fire amerikanske statsborgere ble rapportert skadet, ifølge amerikanske tjenestemenn.
  • Fire norske misjonærer var på kjøpesenteret da terroristene slo til lørdag. Der satt de fanget i flere timer og hørte skuddsalvene like ved.

LES OGSÅ: – Innleder massiv offensiv nå i kveld

Norske misjonærer unnslapp

Misjonærene Henning Boganes (36) og Roger Hertzenberg (45) fra Oslo Kristne Senter tilbragte seks timer på et toalett inne på kjøpesenteret i Nairobi sammen med andre skrekkslagne mennesker.

– Det var dramatisk. Vi satt der noen timer og alle slags tanker gikk gjennom hodet. Vi hørte veldig godt hva som skjedde i amfiet på kjøpesenteret. Men vi var etter forholdene rolige og fattet, sier Roger Hertzenberg til NRK.

– Vi følte vi en veldig ro gjennom situasjonen som kristne. Vi føler en beskyttelse og en trygghet selv når det stormer som verst. Jeg klarte til og med og sove en liten dupp, når det sto på som verst, forteller Hertzenberg.

– Det var veldig mange småhysteriske og unge mennesker som var veldig redde. Folk fikk med seg hva som skjedde gjennom Facebook og medier på mobilen. Mange hadde også sett mye av det forferdelige som skjedde da anslaget kom. Det var en skrekkelig opplevelse for mange, sier Hertzenberg.

Også det norske ekteparet Elisabet og Øystein Iversen overlevde angrepet etter å ha gjemt seg på et lager.

Misjonærene Henning Boganes (36) og Roger Hertzenberg (45) fra Oslo Kristne Senter forteller om timene på kjøpesenteret i Nairobi.

Norske misjonærer opplevde skytedramaet på nært hold.

SISTE NYTT

Siste nytt