Hopp til innhold

Flere arrestasjoner i London-drapet

Ytterligere tre menn ble arrestert på lørdag i forbindelse med det brutale kjøttøks-drapet på 25 år gamle Lee Rigby i London.

Lee Rigby ble drept i London

Offeret i den brutale drapssaken er 25 år gamle småbarnsfaren og militære trommeslageren Lee Rigby.

Foto: TOBY MELVILLE / Reuters

To menn på 24 og 28 år ble arrestert i en leilighet i London, mens en 21 år gammel mann ble pågrepet på gaten. Politiet tok i bruk elektrosjokkpistol i pågripelsene på lørdag, skriver AFP.

Mennene skal ha tilknytning til hendelsen der to menn bevæpnet med kjøttøks og stikkvåpen gikk til angrep på en britisk soldat på åpen gate, skriver Scotland Yard-politiet i en pressemelding.

Politiet har også fått tillatelse til å ransake fire bopel som skal være knyttet til de tre pågrepne, melder CNN.

Torsdag pågrep antiterrorgruppen i Scotland Yard en mann og en kvinne som knyttes til gatedrapet i Woolwich onsdag. Ifølge nyhetsbyrået AP er de to mistenkt for å være del av en drapssammensvergelse.

Totalt er nå sju personer pågrepet i forbindelse med drapet på Lee Rigby.

Drept på gata

Sjokkerte forbipasserende ble vitne til at de blodige gjerningsmennene ble stående igjen på gaten med kniver i hendene etter å ha drept mannen.

Politiet kom senere til stedet, og skjøt begge de to mistenkte, angivelig etter å ha blitt forsøkt angrepet.

De to drapsmennene skal ha ropt islamistiske slagord da de utførte drapet, og senere er det kommet fram at en av dem skal ha hatt tilknytning til en forbudt islamistisk organisasjon.

De to gjerningsmennene ble skutt og såret av politiet og har etter pågripelsen vært innlagt på sykehus under streng politibevoktning.

Begge var kjent av de britiske etterretningstjenestene fra tidligere og skal ha blitt etterforsket flere ganger de siste årene. Statsminister David Cameron har lovet at etterretningstjenestenes håndtering av saken skal granskes.

Pågrepet London

En av de pågrepne etter drapet i London snakket en tilfeldig person på gata få minutter etter drapet.

SISTE NYTT

Siste nytt