NRK Meny
Normal

Fiskemåltider reduserer allergi-risikoen

Det viser en stor studie i Stockholm der man fulgte 4000 barn fra fødsel til 8-årsalderen.

Torsk med sopp og soya
Foto: NRK

Fisk én gang i uken kan redusere risikoen for allergier med 30-35 prosent.

Effekten var synlig selv om barna ikke bare spiste fet fisk som man vet inneholder mye av fettsyren omega-3.

Tallene ble lagt fram på en allergikongress i Göteborg i går, skriver Sveriges Television på sine nettsider.

- Det virker som at barn som spiser fisk minst to til tre ganger i måneden har lavere risiko for allergisykdommer enn barn som spiser mindre fisk eller ikke fisk i det hele tatt.

Det sier forteller Inger Kull, forskningsansvarlig ved Stockholms läns landsting.

Også under svangerskapet

I Linköping fikk gravide kvinner omega-3 for å se om risikoen for fremtidige allergier hos barn kunne redueres alt i fosterstadiet.

- Studien viser at mødrene som fikk omega-3-tilskudd under svangerskapet har fått barn med mindre tendens til å ha positive allergitester opp til ettårs-alderen, sier Catrin Furuhjelm, barnelege ved Universitetssjukhuset i Linköping.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt