NRK Meny
Normal

Fire soldater arrestert: De skal være med i en nynazist-gruppe

Fire soldater er pågrepet for terrorplanlegging i Storbritannia. De fire skal være medlemmer i en forbudt nynazistisk gruppe, som knyttes til drapet på politikeren Jo Cox.

Blomster for Jo Cox

DREPT: Labour-politikeren Jo Cox ble drept av en kjent nynazist. Nå er flere engelske menn arrestert mistenkt for å ha tilknytning til denne nynazist-gruppen. Foto:AFP

Foto: AFP PHOTO / BEN STANSALL

Alle fire tjenestegjør som soldater. Vi kan bekrefte at et antall personer som tjenestegjør i hæren er pågrepet under terrorloven for forbindelser til en forbudt gruppe på ytre høyre, skriver forsvarsdepartementet i en pressemelding.

Personene er mellom 22 og 32 år gamle og kommer fra Birmingham, Ipswich og Northampton i England og Powys i Wales. De skal ha vært med i National Action, som ble erklært forbudt i desember i fjor av britiske myndigheter.

De ble pågrepet på flere ulike adresser. National Action har hyllet høyreekstremisten Thomas Mair, som i juni i fjor drepte Labour-politikeren Joe Cox. Britiske myndigheter har stemplet gruppen som rasistisk, antisemittisk og homofob.

Knivstikker arrestert

Gruppen som hadde tilknytning til mannen som ble dømt for drapet på Labour-politikeren Jo Cox i fjor, har gjennomført demonstrasjoner i flere britiske byer. Enkelte bannere i disse demonstrasjonene hadde påskriften «Hitler was right».

Mennene befinner seg i varetekt på en politistasjon i Midt-England og flere leiligheter blir gjennomsøkt på jakt etter bevis i forbindelse med arrestasjonene.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt