NRK Meny
Normal

Fire palestinere skutt utenfor Gaza

Den israelske marinen har skutt og drept fire palestinere iført dykkerdrakter utenfor kysten av Gaza i dag, opplyser Hamas og det israelske forsvaret.

Video Fire palestinere skutt utenfor Gaza

Ifølge det israelske forsvaret «så en kystvaktbåt fire menn i dykkerdrakter på vei for å utføre et terrorangrep».

Fire mennesker er funnet omkommet og to er savnet, sier talspersoner for Hamas ifølge BBC.

– Soldatene åpnet og ild og traff de fire palestinerne, sier en talsmann for det israelske forsvaret (IDF). Talsmannen opplyser ikke hvilket mål terroristene hadde, men ifølge avisen Haaretz hadde palestinerne våpen med seg.

Marinestyrken traff målet, ifølge en talsperson for det israelske myndigheter, som ikke ga mer informasjon.

For én uke siden ble ni pro-palestinske aktivister drept da israelske marinesoldater bordet en skipskonvoi som forsøkte å bryte Israels blokade av Gaza.

Israel trakk sine styrker ut fra Gazastripen i 2005, men kontrollerer og okkuperer fortsatt havområdet utenfor kysten av landområdet.

– Samme soldater som bordet Gaza-båten

Palestinerne skal ha kommet fra flyktningleiren Nuseirath omtrent midt på Gaza-stripen.

Ifølge Moawiya Hassanain, som jobber hos palestinske helsemyndigheter, er fire døde fraktet til et sykehus i Gaza by. To av de døde skal ha blitt skutt flere ganger i hodet, opplyser Hassanain.

Andre kilder Haaretz har snakket med sier at de fem om bord i båten var medlemmer at Al-Aqsa Martyrs-brigaden, et ekstemistisk utskudd fra Fatah. De skal ha vært ute for å trene for terrorangrep fra sjøveien, ifølge Haaretz' kilder.

Palestinernes båt ble angrepet både av båter og helikoptre, ifølge vitner AFP har snakket med.

Nyhetsbyrået Reuters melder at israelske medier skriver at patruljen som skjøt de fire palestinerne, var soldater fra den samme avdelingen som var med på å borde hjelpekonvoien til Gaza i forrige uke. Talsmannen for det israelske forsvaret ønsker ikke å svare på spørsmål om disse opplysningene.

En skadet ved Gaza by

I en annen hendelse på Gazastripen i dag opplyser kilder i Hamas og leger at et israelsk fly fyrte av en rakett mot en gruppe militante på et åpent område i nærheten av Gaza by. En mann skal ha blitt alvorlig såret.

Talsmannen for forsvaret ønsker ikke å kommentere hendelsen, men sier at han skal sjekke om det er hold i rapportene.

Palestinske militante i Gaza prøver ofte å angripe israelske grensesoldater og skyte raketter mot Israel. Men angrep fra sjøen er sjeldne, ifølge Reuters.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt