Hopp til innhold

Fire pågrepet etter skoleterror- sporet opp via SIM-kort

Ved hjelp av et SIM-kort brukt av terroristene under angrepet mot skolen i Peshawar, har pakistansk politi sporet opp fire personer som de mener har tilknytning til terrorangrepet.

Datarommet på skolen i Peshawar

BLODIG ANGREP: Datarommet på skolen i Peshawar viser tydelig brutaliteten i Talibans angrep.

Foto: A Majeed / Afp

SIM-kortet som førte til arrestasjonene var registrert på en kvinne som er blant de pågrepne, skriver avisen Dawn. Det samme ble tre andre personer fra Hasilpur, en by i Bahawalpur-distriktet.

En mobilforhandler skal også være i politiets søkelys, men det er ikke kjent om vedkommende er blant de fire pågrepne. Det har heller ikke kommet frem hva slags rolle politiet mener de fire skal ha hatt i angrepet, utover at de er sportet opp ved gjennomgang av mobildata.

Omfattende etterforskning

Politiet i Pakistan har satt inn store ressurser for å avdekke personer med tilknytning til det blodige terrorangrepet, der over 140 personer ble drept. Flesteparten av disse var barn.

I dagene etter har det pågått et vanskelig arbeid med å finne bevis og spor for å forsøke å få fullstendig klarhet i hva som skjedde på skolen, og hvem som ga ordre til terroristene under angrepet.

32 drept

Kulehull på veggen på skolen i Peshawar

OVER 140 DREPT: Skolen i Peshawar er ødelagt etter terrorangrepet. På veggene er det tusenvis av kulehull.

Foto: A Majeed / Afp

Pakistanske myndigheter har gjort det klart at de vil slå hardt ned på personer med tilknytning til angrepet. Dagen etter terroraksjonen ble det klart at landet gjeninnførte bruken av dødsstraff i terrorsaker.

Fredag ble det også klart at pakistanske militærstyrker drepte 27 mistenkte opprørere i et luft- og bakkeangrep nordvest i landet. Dette skal ha skjedd torsdag, samme dag som 17 andre mistenkte opprørere ble drept i stammedistriktet Khyber. I området er det kjent at Taliban og andre islamistiske krigere holder til.

Etter det blodige angrepet som er blitt fordømt verden over, også av Taliban i Afghanistan, har pakistanske myndigheter lovet å gjøre alt for å drive Taliban ut av landet.

SISTE NYTT

Siste nytt