Fire meter lang dypvannsfisk skylt opp på stranden

Amy Catalano fant mystisk sildekonge på stranden i California.

Sildekonge funnet i California

Amy Catalano med den over fire meter lange fisken.

Foto: HANDOUT / Reuters

– Det var helt utrolig. Det så ut som en rekvisitt fra et filmsett, sier Catalano til nyhetsbyrået Reuters.

Catalano forteller at hun og en kollega ved fant den drøyt fire meter lange fisken på stranda på øya Catalina i det sørlige California mandag. Sildekonger, eller Regalecus glesne, er en langstrakt fisk, som er sammentrykt på sidene.

Arten er interessant for forskere, fordi den vanligvis holder til på dypt vann, gjerne på mellom 200 og 1000 meters dyp. Det er sjelden et levende eksemplar av arten kommer opp til overflaten.

Sildekongen kan bli opp til seks meter lang, ifølge The National Oceanic and Atmospheric Admministration. Store norske leksikon hevder imidlertid arten kan bli opp til elleve meter lang.

Sildekongens hode, involler og reproduktive deler har blitt sendt til California State University, Fullerton, for nærmere undersøkelser. Også i 2013 ble to sildekonger observert langs kysten av California.

Ved enkelte tilfeller har det også blitt observert sildekonger i Norge, blant annet i 2009. Da måtte en familie slå i hjel en fem meter lang sildekonge i fjæresteinene i Ulvik, Hardanger, ifølge BA.

I 2010 ble også et eksemplar observert i Sverige.

Giant Fish

I 2013 ble en fem og en halv meter lang sildekonge funnet på Catalina.

Foto: HONS / Ap

SISTE NYTT

Siste nytt