Fire menn hengt i Iran

Mennene var dømt for å ha smuglet narkotika.

De fire mennene ble henrettet i sentralfengselet i byen Isfahan, opplyser nyhetsbyrået ISNA.

Det er foreløpig ikke kjent når de ble hengt.

– Dypt bekymret

Iranske myndigheter kunngjorde i 2007 at de ville slå hardt ned på «umoralsk oppførsel» og har siden arrestert mange titalls narkotikasmuglere, voldtektsmenn og drapsmenn, ifølge Reuters.

Statssekretær Espen Barth Eide

Statssekretær i UD Espen Barth Eide ser med bekymring på situasjonen i Iran.

Foto: NRK

Iran har blant de høyeste henrettelsestallene i verden og er blitt kraftig kritisert av menneskerettighetsorganisasjoner og andre lands myndigheter.

Senest i går ble Irans ambassadør i Norge innkalt til et hastemøte i Utenriksdepartementet, der Norge protesterte kraftig mot flere varslede henrettelser i Iran.

– Vi er generelt dypt bekymret for menneskerettighetssituasjonen i Iran og for den utstrakte bruken av dødsstraff, sa Espen Barth Eide, statssekretær i UD da.

– Mange sitter nå og venter på henrettelsen sin

Siden det omstridte valget i Iran i fjor, har menneskerettighetssituasjonen bare blitt mer og mer prekær, ifølge Amnesty International.

– Vi har telt 126 henrettelser siden 1. januar til begynnelsen av juni, og det er mange som nå sitter på dødsgangene og venter på henrettelsen sin i Iran, sier Ina Tin, kommunikasjonssjef hos Amnesty International Norge.

I fjor ble over 400 personer henrettet i Iran, ifølge en rapport fra menneskerettighetsorganisasjonen Iran Human Rights.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt