NRK Meny
Normal

Fire døde og 50 savnet etter jordskred

Fire mennesker er døde og mer enn 50 er savnet etter et jordskred i Kina.

Jordskredet gikk i det avsidesliggende fjellområdet Kangding, og steinmassene ødela blant annet en demning. Vannmassene har skapt store ødeleggelser.

Ifølge øyenvitner er det nå storflom i Kangding, og minst 53 mennesker er fortsatt savnet. Minst fire bygningsarbeidere er drept som følge av flom og steinras.

97 mennesker ble tidligere i dag fanget i jordskredet, men skal nå være reddet ut, melder det statlige nyhetsbyrået Xinhua.

Utsatt område

Kangding er et fjellområde i Sichuan-provinsen i det sørvestlige Kina. Provinsen er et utsatt område, og ble senest i mai rammet av et kraftig jordskjelv som krevde 80.000 menneskeliv.

Skjelvet hadde en styrkegrad på 8.0, og utløste en rekke jord- og steinskred. Om lag ti millioner kinesere mistet hjemmene sine i jordskjelvet.

Lokale myndigheter i Sichuan og Gansu-provinsen sender nå nødhjelp til området for andre gang på kort tid. Området er befolket av etniske tibetanere.

Ifølge det statlige nyhetsbyrået Xinhua er det de voldsomme nedbørsmengdene de siste dagene som er årsaken til jordraset.

Les mer: Flere hundre skadd i jordskjelv i Kina

Les også: Minst 22 omkom i jordskjelv i Kina

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt