NRK Meny
Normal

– Vi blir beskutt, jeg tror han har en rifle

To brannfolk er skutt og drept av en ukjent gjerningsmann mens de forsøkte å slukke en brann i Webster i delstaten New York i USA.

Fire brannmenn skutt i Webster, New York

Brannen in Webster, sett fra Lake Road i New York.

Foto: HANDOUT / Reuters

Fire brannfolk ble beskutt av en ukjent person i byen Webster, melder tv-stasjonen 13 WHAM News.

– Flere skudd har blitt avfyrt. Jeg har blitt skutt. Jeg tror han har en rifle. Flere brannmenn har blitt truffet, sier en uidentifisert brannmann over politiradioen.

Mens brannmannen forteller hva som har skjedd til operatøren, høres lyder som kan være rifleskudd i bakgrunnen. Operatøren opplyser om at politiet og flere ambulanser skal være på stedet.

– Er du trygg? Kan du komme deg til et trygt sted, spør operatøren.

– Jeg kan ikke se noen politibiler i området. Jeg gjemmer meg bak brannbilen. Jeg er bekymret for å bevege meg vekk fra hvor jeg er, svarer brannmannen.

Lydopptaket ble publisert på nettsiden firefighternation.com.

Mannen som høres på opptaket, er en av brannmennene som ble skutt under skytedramaet. Han ble truffet av skudd i nedre rygg og det ene beinet.

Hør hele opptaket her:

To skutt og drept

Den uidentifiserte brannmannen holder seg rolig under hele samtalen og gir operatøren detaljerte opplysninger om tilstanden på åstedet.

– De to andre som er med meg har ikke rørt på seg siden de ble truffet. De ligger fortsatt langs veien, forteller brannmannen.

– Jesus, utbryter operatøren.

Sheriffen i Monroe County bekreftet på en pressekonferanse at to av brannfolkene har dødd av skadene, mens to andre ligger skadet på sykehus.

En talsmann for Strong Memorial Hospital sier til CNN at to brannmenn får behandling hos dem nå.

Gjerningsmannen død

Gjerningsmannen åpnet ild mot brannmennene da de ankom stedet like før klokka 06.00 om morgenen, sier Gerald Pickering, politisjef i Webster politidistrikt.

– Trusselen har blitt eliminert. Skytteren skal ha blitt funnet død på åstedet for skytedramaet, sier Pickering til CNN.

62 år gamle mannen skal ha skutt og drept seg selv. I huset hans skal politiet ha funnet flere ulovlige skytevåpen.

Mannen er tidligere straffedømt for å ha drept sin bestemor i 1980.

Motivet for skytingen er hittil ukjent.

– Men det virker som gjerningsmannen har lurt brannmennene i en felle. Han lå på lur, sier Pickering i en pressekonferanse mandag kveld.

Spredde seg til flere hus

Ifølge lokalavisen Rochester Democrat Chronicle ventet resten av brannvesenet med videre slukking til området er sikret. Brannen startet i et hus og skal ha spredd seg til to av nabohusene.

Ifølge TV-kanalen WROC gjennomsøkte politiet området med pansrede kjøretøy.

Webster ligger i den nordlige delen av delstaten, ikke langt fra Ontario-sjøen og grensen til Canada. Småbyen har 42 000 innbyggere.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt