Fire år gammel asylsøker funnet drept i bagasjerom

Etter en intens menneskejakt i Berlin har tysk politi arrestert en mann som bortførte en flyktninggutt på fire år. Etter arrestasjonen tilsto mannen å ha drept gutten fra Bosnia.

Mohamed (4)

Til tross for en strøm av tips gikk det likevel fire uker før Mohamed Januzi ble funnet.

Foto: TOBIAS SCHWARZ / Afp

Mohamed Januzi (4) ble bortført fra moren sin for nesten en måned siden, da han oppholdt seg på en lekeplass utenfor et registreringssenter for sosialhjelp i Berlin.

Gjerningsmannen (32) ble arrestert torsdag kveld, og politiet har funnet liket av den fireårige gutten i gjerningsmannens bagasjerom, skriver den tyske avisen Bild.

Ifølge statsadvokat Michael von Hagen skal mannen ha tilstått drapet.

Det var 32-åringens mor som tipset politiet, etter å ha gjenkjent sønnen på bildene fra et overvåkingskamera. Mannen ble arrestert da han ankom morens eiendom.

Artikkelen fortsetter under klippet.

Mannen som borførte 4 år gamle Mohamed fra en lekeplass i Berlin er tatt. Overvåkningsbilder viser 32-åringen som tar med seg barnet og går.

GJERNINGSMANNEN: 32-åringen ble fanget på overvåkingskamera. Bildene viser at han går hånd-i-hånd med fireåringen. Gutten ble bortført fra området mens moren sto i kø ved et registreringskontor.

– Ikke politisk motivert

Mannen skal ha tilstått drapet umiddelbart og fortalte hvor gutten var. Guttens kropp ble funnet i en balje dekket med kattesand i bagasjerommet i gjerningsmannens bil.

Motivet for drapet er ukjent, men politiet utelukker at drapet var politisk motivert. Gutten skal trolig ha vært død en stund, ifølge politiet.

Bortføringen skjedde 1. oktober da Mohameds mor sto i kø for å bli registrert ved sosialkontoret. Da hun kom ut igjen var fireåringen borte.

Tirsdag offentliggjorde politiet overvåkingsbilder som viser gjerningsmannen som leier fireåringen vekk fra området.

En dusør på 10.000 euro, rundt 94.000 kroner ble utlovet av to privatpersoner til vitner som kunne gi viktige tips. Politiet mottok rundt 300 henvendelser i forbindelse med saken.

SISTE NYTT

Siste nytt