NRK Meny
Normal

Døde etter knivangrep på togstasjon

En mann er død, mens to er alvorlig såret etter at en mann gikk til angrep på fire personer på en togstasjon utenfor München, melder tyske medier. Og myndighetene avviser at det er snakk om terror.

Mann angrep togpassasjerer i Tyskland

Politiet mener det kan være politiske motiver bak dagens angrep på togstasjonen i Grafing.

Foto: REUTERS TV / Reuters

Tidlig og før morgenrushet gikk en ung tysker til angrep på fire tilfeldige ofre på lokaltogstasjonen i Grafing, like utenfor München. En mann i 50 årene døde kort tid etter.

De tre øvrige ofrene er også menn, på henholdsvis 43, 55 og 58 år.

Ropte «Allahu Akbar»

Motivet er ikke kjent, men politiet bekrefter overfor Süddeutsche Zeitung at gjerningsmannen ropte «Allahu Akbar» før han gikk til angrep på tilfeldige forbipasserende i dag tidlig.

Tidligere i dag utelukket de derfor ikke at det kan ha ligget politiske motiver bak angrepet, ifølge Bayerischer Rundfunk. Men så avviste delstatsmyndighetene at det dette dreier seg om en terroraksjon.

– Mannen som sto bak knivangrepet er psykisk syk og har stoffproblemer, sa Bayerns innenriksminister Joachim Herrmann, som samtidig avviste at det kan ha dreid seg om et terrorangrep, og den mistenkte gjerningsmannen ikke hadde noe ekstreme islamistiske motiver

Angrepet skjedde like før klokken 5, og den 27 år gamle gjerningsmannen ble arrestert kort tid etter.

Tysk statsborger

Den antatte gjerningspersonen er tysk statsborger og er tidligere ukjent for tysk politi.

Herrmann fortalte pressen at 27-åringen nå har innrømmet å stå bak angrepet, og at politiet, til tross for at man nå har skrinlagt teorien om islamsk ekstremisme, fortsatt undersøker om mannen kan ha hatt et politisk motiv.

– Bare tanken på at noen kan bli ofre for en slik sinnssyk handling når de bare skal levere aviser på togstasjonen er helt forferdelig, sier ordføreren i Grafing, Angelika Obermayer.

– Det er ingenting som tyder på at det er snakk om en innvandrer som nylig har kommet til landet eller en som har innvandrerbakgrunn, men vi kan ikke si dette med sikkerhet, sier talsperson for påtalemyndigheten i Bayeren, Ken Heidenreich.

Tyskland har vært ett av de fremste landene i kampen mot IS, uten at landet har opplevd lignende terroraksjoner som Frankrike og Belgia.

Men landet har gjentatte ganger blitt advart mot angrep og totalt så skal 800 tyske fremmedkrigere reist til Syria og Irak for å verve seg til IS. 260 av dem skal ha reist hjem igjen til Tyskland.

De var tysk radio som først meldte om saken.

Laster Twitter-innhold
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt