Hopp til innhold

Gjerningsmannen i Esbo er død

Politiet i Finland opplyste på en pressekonferanse torsdag at mannen som drepte fem personer i Esbo i Finland nyttårsaften, nå er funnet død.

Skuddrama i Finland
Foto: Finsk politi og YLE

Ibrahim Shkupolli ble av politiet tidlig pekt ut som mistenkt i saken, og politiet bekreftet på en pressekonferanse i dag at han tok sitt eget liv etter at han tidligere på dagen hadde skutt og drept fem andre mennesker, deriblant sin tidligere samboer.

– Gjerningsmannens identitet er kjent og han er funnet død, opplyste en representant for finsk politi på dagens pressekonferanse. Han ble funnet i sitt eget hjem like utenfor Esbo.

Alle ofrene var kollegaer

Shkupolli er mistenkt for å ha skutt og drept tre menn og en kvinne på et kjøpesenter i formiddagstimene nyttårsaften. I tillegg skal han ha skutt og drept sin tidligere samboer i hennes bolig i den finske byen.

Alle ofrene, inkludert den tidligere samboeren, var kollegaer ved Prisma på kjøpesenteret Sello i Esbo, men politiet ønsker ikke å spekulere i motivasjonen for drapene. Etterforskningsleder Jukka Kaski bekrefter likevel overfor YLE at tragedien hadde sitt utgangspunkt i forholdet mellom den antatte gjerningsmannen og ett av ofrene.

Shkupolli var en kjenning av politiet, og ble betegnet som bevæpnet og farlig.

Kan dreie seg om et sjalusidrama

Den 43 år gamle antatte gjerningsmannen er ifølge politiet kosovoalbaner, men har bodd i Finland i lengre tid, og i finske medier har det blitt spekulert i om skytedramaet, som utspant seg i formiddagstimene i dag, har sin bakgrunn i et sjalusidrama.

Skytingen fant sted på et av de største kjøpesentrene i Finland, og var full av handlende da drapsmannen begynte å løsne skudd like etter klokken ni.

Ifølge den finske avisen Ilta-Sanomat ble det løsnet rundt syv skudd inne på kjøpesenteret, der tre menn og en kvinne ble drept.

Video nsps_upload_2009_12_31_11_37_19_2514.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Skuddrama på finsk kjøpesenter. Klikk på bildet for å se video.

Drepte eks-samboeren

Politiet i Finland fant senere en kvinne skutt og drept i sin egen bolig i nærheten av kjøpesenteret, som de tidlig knyttet til massakeren skriver Hufvudstadsbladet . Den drepte var en tidligere samboer til den etterlyste.

Shkupolli var en kjenning av politiet og tidligere dømt for mishandling og brudd på våpenloven i Finland. I tillegg hadde han besøksforbud mot sin tidligere samboer.

Målbevisst

I butikken Prisma skal en av butikkens ansatte ha blitt truffet av skuddene, og øyenvitner forteller at den ansatte lå blodig igjen på gulvet.

– Gjerningsmannen var kledd i svart frakk, svarte bukser og svart lue. Han virker svært målbevisst, sier Janne Hartikainen, som jobber på Sello og ble evakuert til biblioteket i kjøpesenteret.

Store politistyrker og flere ambulanser rykket ut til senteret, der det ble iverksatt full evakuering. Personer på stedet fortalte om kaotiske scener og panikk.

Esbo er Finlands nest største by og har rundt 240.000 innbyggere. Kommunen grenser til Helsingfors, og Nokia har sitt hovedkontor i byen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt

Her har det russiske private selskapet Wagner sitt eget område der de begraver leiesoldater som har mistet livet i krigen i Ukraina. Video: Reuters.

Reuters: En russisk gravplass avslører Wagners hær av fanger

En gravplass i Sør-Russland begynner å fylles opp. Her er det leiesoldater fra den private Wagner-gruppen som gravlegges. Ifølge Reuters er mange av de døde tidligere fanger.