NRK Meny
Normal

Se amatørvideoen fra innsiden av ruinene i Christchurch

En redningsarbeider filmet da en mann og en kvinne ble dratt ut av ruinene etter jordskjelvet i Christchurch på New Zealand.

Video 42e59b23-177b-4560-b985-edc82afd3fc2.jpg

Nett-TV: Se redningsarbeidernes egen video fra ruinene i Christchurch.

Den dramatiske videoen viser to svært heldige mennesker bli fraktet ut av en av de sammenraste bygningene i sentrum av jordskjelvrammede Christchurch onsdag.

Blant støv og bygningsrester jobber redningsarbeidere på spreng for å få ut de over 300 savnede. Til nå er 75 mennesker bekreftet omkommet etter skjelvet som rammet byen tirsdag.

Videoen over er tatt fra innsiden av Pyne Gould-bygningen, hvor ti mennesker til nå har blitt reddet ut. 14 er fortsatt savnet i disse ruinene.

Glede og sorg
Jordskjelvkatastrofen i Christchurch

Kent og Libby Manning sørger over moren sin.

Foto: Rob Griffith / Ap

Det er natt i Christchurch nå, men over 500 redningsfolk kjemper fortsatt desperat for å finne overlevende. Fare for at bygninger skal rase har vært et hinder onsdag.

Sentrum av byen har i dag vært helt avstengt, men likevel har stemningen vært svært kaotisk. Folk som allerede har blitt reddet ut venter spent på om de finner vennene, familiemedlemmene og kollegaene sine.

Offisielle kilder sier til Reuters natt til torsdag, lokal tid, at håpet om å finne overlevende begynner å renne ut.

  • Se bildegalleri fra redningsarbeidet onsdag her.

Enorm kostnad

Jordskjelvkatastrofen er allerede regnet til å være den dødeligste på over 80 år i New Zealand, og ferske beregninger viser at skadene kan koste landet opp mot 70 milliarder kroner, melder nyhetsbyrået Reuters.

Mange av veiene i byen er ødelagt, og store mengder med vann velter opp av ødelagte rør og avløp.

Når mørket nå senker seg er tusenvis av mennesker ved krisentre og kommunale haller i beredskap for en ny natt. Strømmen er fortsatt koblet ut i 80 prosent av byen.

Christchurch

Arbeid i ruinene i Christchurch.

Foto: CHRISTCHURCH PRESS / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt