NRK Meny
Normal

Piloten hyllet av passasjerene etter nødlanding

Et Delta Air-fly med 60 passasjerer om bord måtte foreta en nødlanding på JFK-flyplassen utenfor New York da piloten fikk problemer med landingshjulene.

Video Fly nødlandet på JFK

Nødlanding på JFK-flyplassen ble filmet av to passasjerer. En flyvertinne roper «Ned med hodene! Hold dere nede!»

Nødlanding JFK

Flyet ble grundig sjekket da alle passasjerene hadde kommet seg ut.

Foto: USCBSN /GBAPTN

To av passasjerene fanget hendelsen på video da de filmet landingen gjennom et vindu. I tillegg til de 60 passasjerene var det fire besetningsmedlemmer om bord.

På videoen ser man tydelig gnistene i det flyet treffer bakken, og man hører en flyvertinne rope «Ned med hodene! Hold dere nede!»

Landingshjul satt fast

Flyet var på vei fra Atlanta i Georgia til White Pains i New York og da piloten skulle gjøre flyet klart til landing, oppdaget han at det ene landingshjulet satt fast.

Flyet ble omdirigert til JFK-flyplassen, og piloten informerte at de måtte foreta en nødlanding.

I det flyet traff bakken begynte gnistene å sprute, men piloten gjorde en strålende jobb og klarte å holde flyet stødig.

En talsperson for luftfartsmyndighetene i New York, Steve Coleman, sier alle kom uskadet fra hendelsen.

Sammen med flyselskapet jobber de føderale luftfartsmyndighetene å kartlegge årsaken til problemene med landingshjulene.

Hyllet piloten

Da flyet sto trygt på bakken jublet passasjerene. De sammenligner piloten med kaptein Sullenberger, som ble hele USAs helt da han landet et fly i Hudson-elven i New York.

«Sully» - eller «Helten fra Hudson» - fikk kjendisstatus i USA etter landingen, og selv president Barack Obama løftet røret for å rose ham for innsatsen.

– Piloten er vår kaptein Sully, sa en av passasjerene ifølge Daily News.

Da alle passasjerene var ute av flyet ventet de på dagens helt, som ble møtt med applaus på rullebanen. Han takket alle passasjerene for deres tålmodighet.

– Tusen takk alle sammen. Takk for at dere holdt dere rolig. Gud velsigne dere alle, sa flykaptein Conroyd til de jublende passasjerene.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt