Hopp til innhold

Film om Peter Madsen tatt av plakaten

Filmen «Rocket man», som handler om den drapssiktede danske oppfinneren Peter Madsen, skulle hatt premiere i oktober. Samtidig som filmen legges på is, bekrefter dansk politi at de utvider siktelsen mot Madsen.

Peter Madsen snakker på en konferanse i København i mai 2017

DRAPSSIKTET ENTREPRENØR: Peter Madsen snakker om entreprenørskap på en konferanse i København i mai i år. Nå er Madsen siktet for drap på journalisten Kim Wall.

Foto: Scanpix Denmark / Reuters

– På grunn av de tragiske hendelsene omkring ubåten og politiets etterforskning har vi sammen med fotografen bestemt å stanse prosjektet. Vi har ingen ytterligere kommentar så lenge politiet jobber med saken, sier Peter Vestergaard, pressesjef for EUs kulturhovedstad Aarhus 2017, til den svenske avisen Dagens Nyheter.

Filmen om oppfinneren som i Danmark har fått kallenavnet «Rakett-Madsen» skulle hatt premiere i den danske byen.

Det var Madsen selv som foreslo at det skulle lages en film om ham og prosessen rundt hans rakettprosjekt og fikk støtte av kulturhovedstaden gjennom Fonden Aarhus 2017.

Vestergaard opplyser at filmen ennå ikke er ferdigstilt.

«Selvlært ubåtbygger»

Tidligere kunne man lese om filmen på Aarhus 2017s nettsider: «Peter er oppfinner, selvlært ubåtbygger og rakettingeniør. Han skal bygge en rakett av alt mulig rart han kan få tak i, og raketten skal kunne sende Peter ut i rommet og inn i en æra der romreiser er tilgjengelige for sivile».

En kollega av Madsen sier til Dagens Nyheter at kjente til filmprosjektet. Kollegaen sier samtidig at flere andre produksjonsselskap har vist interesse for Madsens arbeid med å bygge en hjemmelaget rakett som skulle kunne nå verdensrommet.

– Men de fleste har sikkert trukket tilbake sine planer om det. Det som har skjedd er utrolig sørgelig, sier kollegaen.

Torsdag opplyste dansk politi at siktelsen mot Madsen trolig kom til å bli skjerpet, fra uaktsomt drap til overlagt drap og liksjending. Dansk politi bekrefter i en pressemelding fredag at siktelsen nå også gjelder likskjending.

Har fått 656 henvendelser

Politiet i København opplyser videre at Madsen torsdag var i nye avhør med politiet, men ønsker ikke å gi opplysninger om hva som ble sagt.

Dykkere skal nå gjennomsøke Dragør Havn, der Madsen ble reddet i land etter ubåtdramaet. Politiet melder om en voldsom pågang av henvendelser og tips i saken, 656 i alt.

Drapssjef Jens Møller Jensen beklager at ikke alle som har tatt kontakt med politiet har fått svar.

– Vi er i gang, og skal kontakte alle vitner som ennå ikke har hørt fra oss, sier Møller Jensen.

Teknikere undersøker ubåten Nautilus

Tekniske undersøkelser av ubåten Nautilus gjorde at politiet kunne konkludere med at ubåten ble senket med vilje. De fant også blodspor som matchet med DNA-et til avdøde Kim Wall.

Foto: Mogens Flindt / AP

Senket båten med vilje

Saken om ubåtmysteriet fikk bred dekning da det 11. august ble kjent at Peter Madsen var reddet opp fra sin synkende ubåt, mens den svenske journalisten Kim Isabel Fredrika Wall (30) fortsatt var savnet.

Madsen ble siktet for drap, men hevdet først han satte av Wall før ubåten før ubåten sank i Københavns havnebasseng. Ifølge dansk politi skal ubåten ha blitt senket med vilje. Etter hvert endret Madsen forklaring til å si at Wall døde som følge av en ulykke om bord i båten hans, og at han deretter «begravde henne til sjøs».

Liket var uten hode, armer og ben, opplyser visepolitimester Jens Møller Jensen. På en pressekonferanse onsdag bekreftet politiet at DNA-undersøkelser tydet på at det var snakk om Walls torso.

Dansk politi fortalte også at det var festet metall på liket av Kim Wall, og at det kunne se ut som et bevisst forsøk på å hindre at levningene fløt opp til overflaten.

SISTE NYTT

Siste nytt