NRK Meny
Normal

Filippinsk politi: – Tror vi vet hvor gislene holdes

BEIJING/DAVAO CITY (NRK): Filippinsk politi tror de kan ha funnet stedet der norske Kjartan Sekkingstad og tre andre gisler blir holdt av en væpnet gruppe på Filippinene.

Bortførte Kjartan Sekkingstad

BORTFØRT: Norske Kjartan Sekkingstad er bortført sammen med to kanadiske menn og en filippinsk kvinne. Nå tror politiet de vet hvor de befinner seg.

Foto: Privat

– Vi har opplysninger om at gisseltakerne og gislene er i et bestemt område på øya Mindanao, men jeg kan ikke si akkurat hvor det er. Vårt hovedfokus nå er gislenes sikkerhet, sier general Federico Dulay til NRK.

Dulay overtok tidligere i uken ledelsen av innsatsgruppen der den Filippinske hæren og politiet samarbeider om å finne gislene.

Dulay vil ikke si nøyaktig hva som har satt politiet på sporet av gisseltakerne. Mens filippinsk politi tidligere i uken var svært åpne om hvilke spor de etterforsket, holdes kortene nå tett til brystet med henvisning til gislenes sikkerhet.

– Jeg kan si at vi tror de er et sted på øya Mindanao. Vi jobber nå med etterretningen for å verifisere opplysningene, og jeg kan ikke være mer spesifikk.

– Når ble dere kjent med disse nye sporene?

– Det er noen timer siden. Det var i ettermiddag.

Laster kart, vennligst vent...

HER: Politiet mener gislene befinner seg på øya Mindanao på Filippinene.

​​Tror de vet hvem som står bak

Fantomtegning bortføring Filippinene

FANTOMTEGNING: Politiet har tidligere gått ut med denne fantomtegningen av en av de mistenkte.

Foto: Ocean view Investigation Task Group

Politiet sier de nå også har opplysninger om hvem som står bak kidnappingen, men sier opplysningene må verifiseres ytterligere før de går ut med dem.

– Vi tror vi har et godt bilde av hvem som står bak, men vi jobber fortsatt med å innhente mer informasjon. Det viktigste for oss nå er gislenes sikkerhet, at vi ikke gjør noe som setter dem i fare, sier general Dulay til NRK.

Vil forhandle

Dersom gisseltakernes tilholdssted viser seg å være funnet, blir neste skritt å starte forhandlinger om frigivelse av gislene:

– Siden gisseltakerne enda ikke har kontaktet oss må vi først etablere en kanal for kontakt med dem. Deretter kan vi starte forhandlinger, dersom det lar seg gjøre.

– Kan det bli aktuelt å storme tilholdsstedet?

– Dersom noe tyder på at gislenes liv er i fare, vil politiet eller hæren gripe inn.

Kidnappet på Filippinene

Sekkingstad og de tre andre gislene ble bortført av en uidentifisert gruppe væpnede menn på øya Samal.

Foto: HANDOUT / Reuters

Saken oppdateres.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt