Hopp til innhold

Fikk buste til Trumps hår

Programleder Jimmy Fallon fikk gjøre det ingen har fått gjøre før, da Donald Trump i natt var gjest i The Tonight Show.

Republikanernes presidentkandidat Donald Trump lovte enorme skattekutt da han torsdag drev valgkamp i New York, men det var hans opptreden i programmet «The Tonight Show Starring Jimmy Fallon» som stjal oppmerksomheten i USA:

Mot slutten av intervjuet, som gikk i opptak, spurte programlederen om han fikk lov til å buste til håret til Trump.

Trump er kjent for sin frisyre der det vanligvis ikke ligger ett hårstrå feil.

Etter litt nøling svarte Trump ja, mens han la til at «Jeg håper folk i New Hampshire, dit jeg kommer om en time, kommer til å skjønne».

Fallon bustet da opp håret til en smilende Trump, til stor jubel fra salen.

Selv om Trump lot Fallon få buste til håret, ble fotografene som var til stede nektet å ta bilder av ham etter at opptaket var ferdig.

Episoden med håret kom bare timer etter at Donald Trump hadde lagt frem en helseattest der det gikk frem at han er overvektig.

Valgmøte for Trump

Etter å ha gjort opptak til «The Tonight Show Starring Jimmy Fallon» dro Trump videre til Laconia i New Hampshire for å drive valgkamp.

Foto: MANDEL NGAN / AFP

Snudde om Obamas fødested

I tillegg til å la amerikanerne få et blikk på hva som skjuler seg under den vanligvis så perfekte frisyren, snudde Trump også på et annet punkt torsdag kveld.

Trump har i en årrekke vært en av de fremste såkalte «birthers», de som tror at president Barack Obama ikke er født i USA.

Torsdag sendte imidlertid valgkampen hans ut en pressemeldig der de skriver at «Trump i 2011 endelig kunne avslutte denne stygge episoden og tvinge Obama til å legge fram sin fødselsattest, Trump har gjort presidenten og landet en stor tjeneste ved å avslutte en sak som ble startet av Hillary Clinton og hennes folk».

Talsmann Jason Miller sier at Trump, etter å ha skaffet til veie Obamas fødselsattest, tror presidenten er født i USA.

36.000 milliarder skattekutt

Tidligere under valgkampen i New York lovte Trump skattekutt på over 36.000 milliarder kroner og 25 millioner nye jobber i løpet av ti år.

– Planen min handler om å få folk til å blomstre under et minimum av inngrep fra staten, og planen skal spille på lag med det utrolige, urealiserte potensialet som arbeiderne bærer rundt på i sine drømmer, sa han.

Økonomiske kutt og fjerning av statlige reguleringer skal bidra til et samlet skattekutt på 4.400 milliarder dollar, over 36.000 milliarder kroner, i løpet av en tiårsperiode.

Den årlige økonomiske veksten i USA er i dag på rundt 2 prosent. Trump sier hans plan vil bidra til en årlig økonomisk vekst på minst 3,5 prosent.

SISTE NYTT

Siste nytt