Fidel Castros første TV-intervju på elleve måneder

For første gang på elleve måneder viste den tidligere cubanske presidenten Fidel Castro seg på fjernsynsskjermen mandag kveld.

Video Fidel Castros første TV-intervju på elleve måneder

Den 83 år gamle tidligere presidenten så både frisk og opplagt ut under det timeslange fjernsynsintervjuet, som ble sendt i nyhetsprogrammet «Det runde bord» i går kveld.

Det er første gang på elleve måneder at Castro opptrer på den cubanske statskanalen. Siden han ble innlagt på sykehus i forbindelse med en mageoperasjon i 2006 har han kun vist seg sporadisk, enten på fjernsyn eller i offentligheten.

Da han ble syk overlot han roret til sin yngre bror Raul Castro, som har styrt Cuba det siste året.

Skjelvende stemme

Fidel Castro

Fidel Castro så kvikk og opplagt ut da under fjernsynsintervjuet som ble gjort i går kveld.

Foto: ALEX CASTRO / Afp

Castro hadde på seg blå jakke med ei fargerik, rutete skjorte under, og satt bak en lite skrivebord under intervjuet. Et portrett av den cubanske uavhengighetshelten José Marti hang i bakgrunnen.

Selv om Castro ble beskrevet som kvikk og frisk under intervjuet, avslørte den skjelvende stemmen avslørte at han har blitt eldre.

Under intervjuet diskuterte han utenrikspolitiske spørsmål, blant annet de politiske utfordringene i Midtøsten og i Nord-Korea.

Han snakket også om et truende USA, som han ifølge nyhetsbyrået AFP beskyldte for å senke Sør-Koreas krigsskip i mars. Deretter beskyldte han Nord-Korea for å stå bak hendelsen.

Strømmet til fjernsynsskjermene

Ifølge AFP kunne Castros stemme høres fra fjernsyn over hele gamlebyen i Havana i går kveld. På barer der det var lite turister skiftet cubanske arbeidere kanal slik at de fikk høre den gamle lederen snakke.

– Fidel kommer til å være med oss i lang tid framover. Han er litt tynn og nå har vi ikke sett ham på lang tid, sier Xurien Cala (38) til AFP.

SISTE NYTT

Siste nytt