Fidel Castro holdt «avskjedstale» til kommunistpartiet

Revolusjonslederen Fidel Castro slo fast at livet hans snart er slutt under en sjelden tale til kommunistpartiet på Cuba.

Fidel Castro på kommunistpartiets kongress på Cuba

VIL VIDEREFØRE: Fidel Castro holdt en sjelden tale på kommunistpartiets kongress på Cuba, der han ba partiet om å videreføre ideene han har kjempet for.

Foto: HANDOUT / Reuters

Tirsdagens TV-sendte tale er den mest vidtgående Castro har holdt på flere år, og var et av de siste punktene på programmet under partikongressen denne uka.

Castro ba partiet, som han selv ledet til makten under revolusjonen for over et halvt århundre siden, om å videreføre ideene han har kjempet for når han er død.

– Snart blir jeg 90 år gammel. Snart blir jeg som alle andre. Tiden vil komme for oss alle. Men ideene til Cubas kommunister vil fortsette å være et bevis på at, hvis de bearbeides med glød og verdighet, så kan de produsere de materielle og kulturelle varene mennesker trenger, og vi trenger å kjempe uten våpenhvile for å skaffe dem, sa Castro.

Fidel Castro var president på Cuba fram til 2008, da han overlot makten til sin bror, Raul Castro.

I løpet av partikongressen ble det blant annet bestemt at Raul Castro kommer til å fortsette som partileder i en ny periode

SISTE NYTT

Siste nytt