Ferguson: Omfattende leting etter politiskytter

Flere personer er tatt inn til avhør, og politiet i Ferguson sier de har spor som kan lede dem til personen som skjøt to politibetjenter.

Politi utenfor Ferguson politistasjon

POLITI UTENFOR STASJONEN: Etterforskningen av skytingen mot politiet i Ferguson pågår for fullt.

Foto: LAWRENCE BRYANT / Reuters

Ifølge lokalavisen St. Louis Post Dispatch omringet politiets SWAT-styrker et hus i Ferguson, og aksjonen skal ha hatt tilknytning til skytingen av to politibetjenter. Ifølge en nabo ble to menn og en kvinne ført ut av huset.

Ifølge politiet blir de tre avhørt i forbindelse med skytingen, men de skal ikke være siktet i saken.

Har sikret spor

Blodig politihjelm

BLODIG: En politihjelm ligger igjen utenfor politistasjonen i Ferguson.

Foto: - / Afp

Det pågår nå en omfattende etterforskning for å finne ut hvem det var som skjøt og skadet to politibetjenter under en demonstrasjon i Ferguson. En politibetjent ble skutt i ansiktet. En annen ble truffet i skulderen. Begge overlevde og blir skrevet ut av sykehuset i løpet av torsdagen.

– Vi kunne ha måttet begrave to politibetjenter. Dette var et bakholdsangrep. Det er noe som er veldig vanskelig å beskytte seg mot, sa politisjef Jon Belmar i St. Louis-politiet på en pressekonferanse.

Han fortalte også at politiet har sikret spor, blant annet tomme patronhylser på stedet, som de håper kan lede dem til skytteren.

Laster Twitter-innhold

Brown-familien fordømmer

Det var vært spent i Ferguson siden en politibetjent skjøt og drepte den ubevæpnede 18-åringen Michael Brown i fjor sommer. Browns familie har nå kommet med en uttalelse om skuddene mot politibetjentene.

– Vi fordømmer den meningsløse skytingen av to politibetjenter. Vi avviser bruk av vold mot politiet. Det kan ikke og vil ikke bli tolerert, heter det i uttalelsen.

Demonstrasjonene har vært mange og Justisdepartmentet slapp for et par uker siden en knusende rapport som beskriver en rasistisk holdning i Ferguson-politiet.

Saken oppdateres

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt