Ferdskriver funnet etter flystyrt i Indonesia

Den «svarte boksen» er funnet blant vrakdelene av det russiske Superjet-flyet som styrtet under en testflyvning i Indonesia forrige uke.

Indonesia

Indonesiske soldater holder den 'svarte boksen' som var om bord i Sukhoi Superjet-100-flyet.

Foto: Ap

Indonesisk letemannskap har funnet den «svarte boksen» som var om bord i det russiskeide flyet som krasjet i Mount Salak i Indonesia forrige uke.

45 mennesker mistet livet i flyulykken som var på demonstrasjonstur over Jakarta. Flyet var av typen Sukhoi Superjet og forsvant fra radaren om lag 50 minutter etter å ha tatt av fra Jakarta lufthavn 9. mai. Vrakrestene ble funnet ved en fjellskrent 1676 meter over havet. Det tok lang tid for redningsmannskaper å komme seg fram til flyvraket gjennom jungelen.

Ferdskriveren ble tirsdag funnet cirka 100 meter fra flyets hale. Dataen i ferdskriveren kan være med på å gi svar på hva som forårsaket den tragiske flyulykken.

Analyserer innholdet

Det vil ta rundt to til tre uker før detaljene av etterforskningen blir offentliggjort, opplyser BBC.

Ferdskriveren er i temmelig dårlig stand, og har mistet sin oransje farge. Dataen skal bli analysert i Indonesia, og russiske eksperter skal bistå i etterforskningen.

Åtte russiske piloter og teknikere, flere journalister og representanter for luftfarten i Indonesia var om bord i flyet da det styrtet. Alle om bord omkom.

Landsbybeboere som bor i området der flyet styrtet sier til lokale medier at de observerte et fly som fløy lavt over fjellområdet, og at de kort tid etterpå hørte et smell. Det skal ha vært regn i området da flyet forsvant, men det var ikke meldt om kraftige vinder.

Indonesia
Foto: - / Afp
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt