NRK Meny
Normal

Fengslet i to måneder etter barnedrap

MOSKVA (NRK): – Jeg er skyldig. Jeg utførte drapet etter ordre fra Gud, sa Gjultsjekhra Bobokulova da hun møtte til fengslingsmøte i Moskva i dag.

Russland - barnemorder varetektsfengslet

Gjultsjekhra Bobokulova i retten i Moskva onsdag. Hun er nå varetektsfengslet i to måneder

Foto: MAXIM SHEMETOV / Reuters

Kvinnen, som opprinnelig kommer fra Usbekistan, ble arrestert etter at hun hadde gått rundt i området nær metrostasjonen Oktjarbrskoje Pole i Moskva med et avkappet barnehode i hånden og skreket «Gud er stor».

Hun har selv tre barn som bor i hjemlandet, men har i flere år arbeidet som dagmamma, for en familie med et lettere handikappet barn på rundt fire år.

Det var dette barnet som Bobokulova etter alt å dømme drepte mandag.

Leger har seinere konstatert at hun trolig var mentalt syk i gjerningsøyeblikket.

Åsted ved metrostasjon

Mange har samlet seg ved steden kvinnen ble arrestert og tent lys for barnet som ble drept.

Foto: Morten Jentoft / NRK

– Utsatt for påvirkning

Men under dagens fengslingsmøte i Moskva opplyste påtalemyndigheten at kvinnen trolig hadde blitt utsatt for påvirkning før hun drepte barnet. Det er ikke kjent hvem som skal ha påvirket kvinnen, over hvor lang tid, og om disse personene eventuelt skal pågripes.

Avisen Komsomolskaja Pravda skriver i dag at hun den siste tiden skal ha blitt mer religiøs og brukt mye tid på å studere islam via internett.

Det brutale drapet har vakt voldsom oppsikt i Moskva, og de siste dagene har det vært en jevn strøm av mennesker som har lagt ned blomster ved Oktjabrskoje Pole metrostasjon.

Korrespondent Morten Jentoft på stedet hvor mange har lagt ned blomster og leker etter at en 4 år gammel jente ble drept.

Frykter vold

Myndighetene i Moskva har advart mot å bruke hendelsen til å sette grupper opp mot hverandre, og nettavisen RBK skriver onsdag at da den kjente russiske nasjonalisten Dmitrij Demusjkin dukket opp på stedet, ble han fra politiet bestemt bedt om å komme seg vekk.

Roza

Roza Sjasjkejeva er selv muslim og er sjokkert over drapet på den fire år gamle jenten.

Foto: Jurij Linkevitsj/NRK

- Jeg var helt i sjokk da jeg hørte om dette sier Roza Sjasjkejeva som NRK treffer foran haugen med blomster ved nedgangen til Oktjabrskoje Pole metrostasjon.

-Jeg er selv muslim. Det er forferdelig å få høre og se noe slikt som dette. Et menneske blir bare født en gang.

-Tror du at det som har skjedd kan gjøre forholdet mellom folk her i byen dårligere?

Det er vanskelig å si noe sikkert om det sier kvinnen, som selv har bakgrunn fra sentral-Asia. .

Det er trolig flere millioner innvandrere fra det Sentral-Asia som bor og arbeider i det russiske hovedstadsområdet, og det har vært flere alvorlige voldsepisoder de siste årene mellom innvandrergrupper og russiske nasjonalister.

Russia Severed Head

Noen har lagt ned en tegning av en engel på stedet i Moskva der restene av de drepte barnet ble funnet mandag

Foto: Ivan Sekretarev / Ap

Russisk TV dekket ikke

Det vakte også stor oppsikt at de store russiske TV-kanalene mandag valgte ikke å dekke det brutale drapet i Moskva.

-Det er veldig rart at saken ikke ble omtalt på TV, det var en liten notis om det som hadde skjedd ved Oktjabrskoje Pole, men på de sentrale TV-kanalene var det ingen ting sier Jurij, som er en av mange som denne onsdag ettermiddagen stopper opp foran haugen med blomster, kosebamser og leker som er lagt ned ved nedgangen til metrostasjonen..

Jurij

Jurij var selv vitne til det som skjedde, og synes det er rart at de store russiske TV-kanalene nesten ikke har omtalt saken

Foto: Jurij Linkevitsj/ NRK

-Men det var kanskje fordi de var redd for å skape frykt, kvinnen var jo kledd i en svart hijab sier Jurij.

Pressesekretæren til den russiske presidenten Dmitrij Peskov sa til flere nyhetsbyråer tirsdag at det ikke blitt gitt noen ordre til russisk TV om ikke å dekke saken, men at avgjørelsen var fornuftig i tråd med internasjonal praksis og sivilisert oppførsel.

Men dette står i skarp kontrast til hvordan russisk TV har dekket kriminelle hendelser i andre land der muslimske innvandrere har vært involvert. Dette gjelder både det som skjedde i Köln i Tyskland natt til 1. nyttårsdag og den fiktive hendelsen der en russisk innvandrerjente angivelig skulle ha vært utsatt for en voldtekt i Berlin.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt