NRK Meny
Normal

Fem personer satte fyr på seg selv

Fem unge demonstranter i Marokko satte denne uken fyr på seg selv, i protest mot forholdene i det nordafrikanske landet.

Video Satte fyr på seg selv i protest

Amatørvideoen fra Rabat viser sterke bilder av mennene som setter fyr på seg selv.

Tre av de fem er lagt inn på sykehus med skader. For to av dem er tilstanden alvorlig - en av dem kan dø. De fem satte fyr på seg selv i hovedstaden, Rabat, torsdag.

Mange sammenstøt med politiet

De fem som satte fyr på seg selv, er en del av en bevegelse som består av millioner av unge universitetsutdannede som ikke får jobb. Den siste tiden har de demonstrert i flere marokkanske byer.

Demonstrasjonene ender ofte i voldelige sammenstøt med politiet.

Arbeidsløsheten i Marokkko er høy, og ligger på ni prosent. For nyutdannede, derimot, er den på 16 prosent, og for de som er under 24 år gamle er arbeidsløsheten på 22 prosent.

Omtrent 160 medlemmer av ungdomsbevegelsen har derfor i to uker okkupert bygningen som huser utdanningsdepartementet i Rabat. Deres tilhengere har kommet med mat, før de ble stanset på torsdag.

Forsøker å kaste brød til okkupanter

En amatørvideo som er publisert på nettet viser en gruppe mennesker som kaster brød over hodene på politiet. Flere av de unge mennene ved bygningen dynker seg selv med en væske før de hopper ned og forsøker å gi brød til okkupantene. Når politiet rykker inn oppstår kaos og man ser mennesker omgitt av flammer.

Samme dag som den fem ungdommene satte fyr på seg selv, presenterte den nyvalgte regjeringen i Marokko en plan for å minske arbeidsledigheten og bedre helseomsorgen. Gjennom offentlige og private investeringer tror myndighetene at de skal klare å skape 200.000 nye arbeidsplasser årlig.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt