Hopp til innhold

Russisk TV: Fem personer drept øst i Ukraina

Fem personer er drept i en skuddveksling ved byen Slavjansk øst i Ukraina, melder russisk fjernsyn.

Flagg i Slavjansk

Utenfor den okkuperte politistasjonen i Slavjansk har prorussiske aktivister hengt opp flagget til den selvproklamerte «Folkerepublikken Donetsk».

Foto: MAX VETROV / AFP

Byen har siden onsdag vært kontrollert av prorussiske separatister.

Se kart nederst i saken.

Nyhetsbyrået Reuters understreker at opplysningene ennå ikke er bekreftet. Det kommer også meldinger antall drepte skal være fire.

Ifølge den statskontrollerte russiske TV-kanalen Rossija er tre av de døde prorussiske separatister, mens de to andre tilhørte en gruppe som angrep en kontrollpost bemannet av separatister.

Reuters siterer et vitne som sier at han har sett to lik, ett av dem med skuddskader i ansiktet. Den ene av de døde var ifølge vitnet kledd i militæruniform, mens den andre var sivilkledd.

Prorussiske aktivister i Øst-Ukraina har de siste to ukene okkupert offentlige bygninger i industribyen Donetsk og andre byer i Øst-Ukraina.

I tillegg til Slavjansk og Kramatorsk har separatistene også tatt kontroll over rådhuset i Donetsk.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Pro-russisk milits

Pro-russiske aktivister patruljerte påskeaften gatene i Slavjansk.

Foto: Efrem Lukatsky / Ap

OSSE innleder samtaler

Vestlige land har forsøkt å få russiske myndigheter til å sørge for at separatistene forlater de okkuperte bygningene, men så langt har ikke Russland villet gripe inn.

De mener myndighetene i Kiev er uten legitimitet og krever en folkeavstemning for å avgjøre om Donetsk skal innlemmes i Russland.

Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) innleder søndag forhandlinger med prorussiske separatister i Donetsk.

Ukrainske myndigheter har gitt beskjed om at de har innstilt militære operasjoner mot separatistene til etter påske.

Øst-Ukraina med Slavjansk

SISTE NYTT

Siste nytt

Finland og Sverige har levert sine Nato-søknader

Finland og Sverige har overlevert sine Nato-søknader i Brussel. – Det er en god dag i en kritisk tid, sa generalsekretær Jens Stoltenberg.