Hopp til innhold

Fem franskmenn bortført i Niger

Fem personer fra Frankrike, en fra Togo og en fra Madagaskar har blitt bortført fra et urangruve-område i Niger.

Dumpere henter ut uranholdige steiner fra Arlit-gruven i Niger

Dumpere henter ut uranholdige steiner fra Arlit-gruven i Niger. Området gruven ligger i er et av verdens fattigste.

Foto: PIERRE VERDY / Afp

– Angriperne var trolig tilknyttet Al Qaida i Maghreb, eller bander som selger gisler videre til jihadister, sier en anonym tjenestemann fra Niger til nyhetsbyrået AFP.

Kjernekraftselskapet Areva og ingeniørselskapet Vinci bekrefter at syv av deres ansatte er bortført i Arlit-regionen i Sahara-ørkenen, vel 800 kilometer fra Nigers hovedstad Niamey.

– Vi har satt i gang tiltak, både med politiet og militæret, for å finne de bortførte raskt uten å sette livene deres i fare, sier Laouali Dan Dah, talsperson for Nigers regjering, til AFP.

Bortført om natten

Ifølge Areva ble en ansatt ved en urangruve i Arlit og hans kone, begge franske statsborgere, bortført om natten.

– De ble tatt med fra der de bodde i Arlit, sier en talsperson for Areva til AFP.

Fem ansatte fra entreprenørselskapet Satom, et underselskap av Vinci, er ifølge selskapet bortført. Satom vil ikke opplyse om hvem de er eller hvilket statsborgerskap de har.

– Vi gjør alt vi kan for å få bekreftet denne informasjonen, sier Bernard Valero, talsperson for det franske utenriksdepartementet, til AFP.

Utsatt område

Arlit-regionen, hvor Areva driver en større urangruve, ligger avides til i det nordlige Niger. Regionen ligger også utsatt til for gjenger med Touareg-opprørere, væpnede bander og islamister som knyttes til Al Qaida i området.

Forrige måned erklærte Frankrike at landet var i krig med Al Qaida, etter mordet på det 78-årige franske gisselet Michel Germaneau. Franskmannen ble tatt som gissel i Niger i April og deretter tatt over ørkenen til en militantleir i Mali.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt

Nordmann i granatdrama i oversvømte Kherson

Frederik Guttormsen og andre frivillige i Ukraina forteller at de har blitt beskutt flere ganger. Fredag ​​skal de ha blitt beskutt med granater.