Fem drept i bombeeksplosjon i Pakistan

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Fem politifolk og et barn ble drept da en bombe eksploderte i den pakistanske byen Peshawar torsdag, ifølge politiet.

Bomben rammet en politibil og skal ha vært fjernstyrt. Minst 14 mennesker ble såret i eksplosjonen.

Ifølge nyhetsbyrået AP, skal det også være meldt om en ytterligere eksplosjon i området.

Politiet sier eksplosjonen har skjedd i et naboområde nordvest i Pakistan i byen Peshawar.

Tariq Khan, en ofisiell tjenestemann, sier to kvinnelige selvmordsbombere er mistenkt for angrepene. Ifølge politiet skulle de to ramme politifolk i området, skriver AP.

Flere som var i nærheten da bomben gikk av er skadet, melder myndighetene i Pakistan.

Ingen har så langt tatt på seg ansvaret for angrepet, men ytterliggående islamister har stått bak en lang rekke lignende aksjoner i Pakistan.

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt