NRK Meny
Normal

Fem canadiere døde av svineinfluensa

I den canadiske provinsen Alberta er rundt ett tusen mennesker blitt syke og fem har dødd av H1N1-viruset. – Flere av de smittede er unge, sterke folk, sier helseminister Fred Horne.

Familie i vaksine-kø

Familie i vaksine-kø i Ontario.

Foto: FRED THORNHILL / Reuters

Totalt 965 tilfeller av sykdommen er registrert i provinsen og 250 har vært så syke at de måtte innlegges på sykehus.

– Dessverre er fem av dem som ble innlagt døde. det bekymrer oss at vi ser yngre, arbeidsføre voksne som blir syke, sier helseministeren.

Hittil har bare 21 prosent av innbyggerne, og bare 49 prosent av helsearbeiderne, i Alberta tatt vaksinen, melder CBS. Horne understreker at den kan beskytte hver enkelt, men også familie, venner og kolleger og oppfordrer alle til å la seg vaksinere.

Nå er flere vaksinasjonssentre etablert og sentrenes åpningstider er utvidet. Både fra Edmonton og Calgary blir det rapportert om lange køer.

– Uvanlig mange smittede

– Det er ikke spesielt mange influensasyke for tiden, men det som er annerledes i år er at det er uvanlig mange som er smittet av H1N1-viruset sier doktor Alison McGeer til CTVNews.

Det kan også se ut som om sykdommen er i ferd med å spre seg til andre områder. En person i Ontario skal ha dødd av viruset, melder AFP.

Myndighetene i Toronto sier at det er flere enn vanlig som har blitt syke av H1N1-viruset, melder Canada.com. Mens 36 prosent av de influensasyke har fått påvist viruset i denne sesongen, var det bare tre prosent som fikk det påvist forrige sesong.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt