Normal

Feirer jubileum med å true USA

Nord-Korea feirer i dag 62-årsdagen for slutten på Koreakrigen. I den anledning har de sendt en advarsel til USA om at ingen av dem kommer til å overleve en ny krig på halvøya.

Kim Jong-un besøker Kumsusan-palasset
Foto: KNS / Afp

Hovedstaden Pyongyang var pyntet til fest for å feire dagen, og tradisjonen tro samlet befolkningen seg for å feire, danse, høre på taler og legge ned blomster ved statuene av Kim-familien.

Kim Jong-un markerte dagen ved å besøke Kumsusan-palasset ved midnatt, der de balsamerte likene av faren Kim Jong-il og bestefaren Kim Il-sung ligger.

Det nordkoreanske regimet har også benyttet muligheten til å oppfordre de yngre generasjonene til å følge krigsveteranenes eksempel ved å forsvare landet, melder nyhetsbyrået AP.

– Tiden da USA drev utpressing med atomvåpen er forbi. USA utgjør ikke lenger en trussel mot oss, og er heller ingen grunn til frykt. Nå er det USA som frykter oss, sa Kim i en tale søndag.

Nord-Korea markerte at det er 62 år siden Koreakrigen.

VIDEO: Dagen ble avsluttet med fyrverkeri og musikk.

– Ny krig vil legge USA i ruiner

General Pak Yong-sik, som trolig er landets nye forsvarsminister, holdt også en tale til krigsveteraner og diplomater i Pyongyang.

– Det er over 60 år siden våpenhvilen, men fred har fortsatt ikke senket seg over landet. Den forrige Koreakrigen var begynnelsen på nedturen for USA, men en ny Koreakrig vil endelig legge den amerikanske imperialismen i ruiner, sa Pak ifølge det statlige nyhetsbyrået KNCA.

Han fortsatte med å hylle Kim-familiens jernvilje og «militære mirakler» og folkets kjærlighet til landet sitt.

– Dersom USA provoserer frem en ny krig, vil våre styrker utrydde angriperne til siste mann, slik at det ikke vil være noen igjen til å signere et kapitulasjonsdokument, avsluttet han.

Nord-Korea fastslo i forrige uke at det er fullstendig uaktelt å kvitte seg med det de måtte ha av atomvåpen.

Forhandler om 70-årsmarkering

Ifølge det sørkoreanske observatørnettstedet Daily NK har nord- og sørkoreanske representanter nylig hatt et møte for å diskutere en felles markering av frigjøringen fra Japan i 1945.

Planen skal være er å ha et felles idrettsstevne utenfor Pyongyang 15. august. Det vil i så fall bli den første fellesmarkeringen på ti år.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt