Hopp til innhold

FBI pågrep to bombe-mistenkte i Ferguson

FBI har pågrepet to menn mistenkt for å ha kjøpt eksplosiver de planla å sprenge under demonstrasjoner i Ferguson i USA. Nå frykter mange at uroen i byen igjen blusse opp.

Demonstranter i Ferguson

Det har denne uken vært flere demonstrasjoner i Ferguson i forbindelse med at en storjury har vurdert om det skal tas ut tiltalte mot politimannen som skjøt og drepte Michael Brown.

Foto: Michael B. Thomas / Afp

Drapet på tenåringen Michael Brown har utløst voldsomme raseuroligheter i Ferguson, en forstad til St. Louis.

Venter på avgjørelsen

Nå maner president Barack Obama til ro og guvernøren har på nytt erklært unntakstilstand, mens politihelikoptre svever lavt over byen. Alle fulgte spent med på hva demonstrantene som var samlet i gatene ville gjøre.

En storjury har den siste tiden sittet samlet for å finne ut om det skal tas ut tiltale mot politimannen som skjøt og drepte 18-åringen Brown 9. august i år. Myndighetene frykter at demonstrasjonene vil tilta når avgjørelsen kommer.

Kilder i juryen har sagt at det planlegges en pressekonferanse om saken, men dato, tid eller sted er ikke satt, ifølge Reuters.

– Jeg er her for at rettferdigheten skal seire, sier 22 år gamle Ebony til nyhetsbyrået AFP i går kveld, og lovet å fortsette å demonstrere til målet er nådd.

Oppfordrer til ro

I mellomtiden oppfordrer Michael Brown senior, faren til den drepte 18-åringen, til ro i Ferguson. Han håper at sønnens død vil føre til endringer, uansett hva juryens avgjørelse blir.

– Vi bor i et land som tillater alle å uttrykke sine følelser, til å samles fredelig, og til å protestere mot det de mener er urettferdig. Men å bruke en slik situasjon som en unnskyldning for å ty til vold, er ikke løsningen, sier Brown i en video gjengitt av BBC.

Les: Browns far med appell til demonstrantene


SISTE NYTT

Siste nytt

Denne videoen skal vise en drone fra det ukrainske forsvaret slippe en granat på russiske styrker utenfor Kharkiv.

Slipper håndgranater fra minidroner

Nye videoer viser at små droner utstyrt med lette granater blir brukt i krigen i Ukraina. Disse blir først og fremst brukt som propaganda, mener ekspert Ole Jørgen Maaø fra Luftkrigsskolen.