Hopp til innhold

FBI og politiet jakter på de skyldige

FBI og politiet i Boston finkjemmer byen i jakten på de skyldige etter bombeeksplosjonene som rystet byen mandag.

SWAT-team på plass i Boston

Deler av Boston er sperret av i jakten på de som sto bak eksplosjonene under Boston Marathon.

Foto: DOMINICK REUTER / Reuters

Natt til tirsdag gjennomførte FBI en ransakelse av et leilighetskompleks i forstaden Revere i Boston, ifølge den lokale TV-stasjonen WBZ-TV. Det er ikke kjent hva politiet fant på den aktuelle adressen, eller hvorfor de var der.

Amerikanske myndigheter har bekreftet at søket kan settes i sammenheng med eksplosjonene under Boston Marathon, skriver nyhetsbyrået AP.

I tillegg til lokalt politi deltok flere etater i ransakelsen, blant annet Immigration and Customs Enforcement (ICE) og Homeland Security Investigations (HSI), skriver Boston Herald.

10 kvartaler sperret av

Gjennomsøker leilighet i Boston

Politiet og FBI på vei ut fra en leilighet i Revere, en forstad til Boston, i forbindelse med eksplosjonene under Boston Marathon. Det er ikke kjent hvilke forbindelse leiligheten har med eksplosjonene.

Foto: DARREN MCCOLLESTER / Afp

Minst tre mennesker ble drept og mer enn 140 ble såret i bombeangrepet mot Boston Marathon. På en pressekonferanse i 02:30-tiden i natt bekreftet politiet at én av de omkomne var åtte år gammel gutt.

Arbeidet med å finne ut hvem som står bak eksplosjonene pågår nå for fullt. Store deler av Boston er sperret av, og etterforskerne går nå igjennom et stort omfang av bilder og videoer fra maratonløpet.

Hele 10 kvartaler rundt eksplosjonsstedet er sperret av og voktes av politi og soldater fra Massachusetts National Guard. Hotellinnganger og nedgangene til undergrunnsstasjoner har fått ekstra bevoktning.

– Fylt med splinter

A metro SWAT officer

SWAT (Special Weapons And Tactics), den spesialtrente politigruppen som skal takle farlige situasjoner, holder vakt i Boston.

Foto: SCOTT EISEN / Reuters

Etterforskingen ledes av det føderale politiet FBI med støtte fra politiet i Boston. De er ikke kjent med motivene for aksjonen og ber vitner om å melde fra hvis de har sett noe mistenkelig. Tidlig tirsdag morgen sa politiet at de ikke kjente til spesifikke trusler om et forestående terrorangrep.

De to bombene som eksploderte ved målområdet, var begge fylt med kulelagre og splinter for å maksimere skadene, opplyser en amerikansk tjenestemann til Reuters. Begge bombene var også fylt med krutt, sier han.

Men legen Ron Walls som har undersøkt 31 pasienter på Brigham and Women's Hospital, sier han ikke har funnet spor av kuler hos noen av pasientene, melder CNN.

Politimester i Boston Ed Davis sier at etterforskere ser igjennom TV-bildene fra løpet for å se etter spor, og ber vitner om å melde fra hvis de har sett noe mistenkelig.

FBI sikrer målområdet i Boston

FBI sikret målområdet etter eksplosjonene under Boston Marathon.

Foto: NEAL HAMBERG / Reuters

Samtidig finkjemmer politiet hele den 42 kilometere lange løypa. Politiet opplyser at det er blitt funnet eksplosiver minst ett sted i byen i tillegg til de to bombene som eksploderte.

I tillegg til FBI og lokalt politi deltar byråer som CIA og National Counterterrorism Center (NCTC) i etterforskningen, skriver Reuters.

Mange personer er avhørt av etterforskerne, men ingen har så langt fått status som mistenkte, skriver NTB.

– Vi vet ennå ikke hvem som utførte angrepet. En grundig etterforskning må til for å avgjøre om det ble planlagt og utført av en utenlandsk eller innenlandsk terrorgruppe, sier en kilde i Det hvite hus.

Eksplosiver funnet

Politiet i Boston opplyser at det er blitt funnet eksplosiver minst ett sted i byen i tillegg til de to bombene som eksploderte.

Kongressrepresentanten Bill Keating fra Massachusetts hevder imidlertid at det er funnet to udetonerte bomber, skriver NTB. Den ene befant seg på et hotell i nærheten av stedet hvor angrepet skjedde, ifølge Keating.

SWAT-team på plass i Boston

Et SWAT-team patruljerer Copley Square i Boston.

Foto: NEAL HAMBERG / Reuters

Kort etter angrepet ble det meldt om en tredje eksplosjon i et bibliotek i Boston. Etter hvert viste det seg at denne hendelsen hadde sammenheng med en brann, og politiet tror ikke lenger at den var knyttet til angrepet.

Terrorangrepet i Boston fant sted på høytidsdagen Patriots' Day, hvor delstaten Massachusetts minnes de første slagene i den amerikanske uavhengighetskrigen i 1775.

Boston Marathon holdes hvert år på Patriots' Day den tredje mandagen i april.

Video fra like etter eksplosjonene.

Se de første bildene fra eksplosjonene i Boston

SISTE NYTT

Siste nytt