NRK Meny
Normal

Fatah al-Islam er knust

Den militære aksjonen mot opprørerne i flyktningleiren Nahr al-Bared er slutt, sier Libanons forsvarsminister Elias al-Murr.

Flyktningleiren Nahr al-Bared

Røyk stiger opp fra den palestinske flyktningleiren Nahr al-Bared i Nord-Libanon torsdag.

Foto: RAMZI HAIDAR / AFP

Myndighetene i Libanon hevder å ha knust den radikale palestinske gruppa Fatah al-Islam, som i en måned har kjempet mot regjeringsstyrkene i en flyktningleir nord i landet.

– Jeg kan si til libaneserne at fra nå av er den militære aksjonen over, sa forsvarsministeren torsdag.

– Den libanesiske hæren har knust  terroristene, la han til.

SE VIDEO: LEIR I RUINER

Men soldater skal fortsatt omringe leiren i påvente av at Fatah al-Islam overgir seg, sa han.

Ledere drept

Fatah al-Islam, som ikke må forveksles med Fatah-bevegelsen til den palestinske presidenten Mahmoud Abbas, er en såkalt jihad-gruppe, en radikal islamistisk gruppe inspirert av Al Qaida. Flere av medlemmene i Fatah al-Islam skal komme fra andre arabiske land, og noen skal ha deltatt i opprøret i Irak

Ifølge forsvarsministeren er flere av gruppas ledere blitt drept, mens andre har flyktet.

De libanesiske angrepene mot flyktningleiren ble gjenopptatt torsdag, dagen etter at palestinske meklere la fram et forslag om våpenhvile for libanesiske myndigheter, skriver nyhetsbyrået AP.

Kampene i Nahr al-Bared er den verste innbyrdesstriden i Libanon siden borgerkrigen tok slutt i 1990. Over 140 personer, deriblant 73 soldater og minst 50 islamistiske opprørere, er drept siden kampene brøt ut ved flyktningleiren den 20. mai.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt