Farouks far vurderer presidentvalg

Shaher Abdulhak, faren til Farouk Abdulhak, som er mistenkt for drapet på norske Martine Vik Magnussen, skal vurdere å stille i et presidentvalg i Jemen.

Muren utenfor eiendommen til Shaher Abdulhak, faren til Farouk Abdulhak

Muren utenfor eiendommen til Shaher Abdulhak, faren til Farouk Abdulhak.

Foto: MOHAMMAD AL-QADHI / AP

Det melder Dagbladet.no, som siterer et intervju Shaher Abdulhak har gitt den arabiskspråklige avisen Al-Wasat 20. april i år.

«Villig til å gjøre en innsats»

Dagbladet melder at Shaher Abdulhak sier til den arabiske avisen at han har drøftet muligheten for et presidentkandidatur med politikere og regimekritikere, og at han er «villig til å gjøre en innsats».

Avisen skriver at Shaher Abdulhak har jobbet tett med Jemens president Ali Abdullah Saleh, som det i går ble meldt hadde godtatt en plan for et fredelig maktskifte i landet.

Ifølge Wall Street Journal skal det ha vært diplomatisk press fra Jemens nære allierte Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater som har fått Saleh til å være villig til å gå av.

Ifølge Dagbladet har Shaher Abdulhak tatt mer og mer avstand til presidenten.

Al-Wasat gjengir samme dag en uttalelse fra Shaher Abdulhak, der han sier at Jemen de siste tiårene har «blitt ledet av en minoritet. Denne minoriteten har fått monopol på makten i Jemen».

Shaher Abdulhaks sønn Farouk Abdulhak er etterlyst for drapet på Martine Vik Magnussen i London 14. mars 2008. Han oppholder seg trolig på en av farens eiendommer i Jemen.

SISTE NYTT

Siste nytt

Ein lang kolonne med kanadiske lastebilar har dei siste dagane protestert mot det nye kravet om vaksinepass på grensa mellom Canada og USA.

Lastebilsjåfører vil blokkere hovedstaden i vaksineprotest – hylles av Elon Musk

Kanadiske sjåfører vil forsøke å stenge sentrum av Ottawa i en protest mot kravet om vaksine.