NRK Meny
Normal

Farlig seksualforbryter var på vei til Norge

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Den pedofile 79-åringen som tirsdag rømte fra sine pleiere, er pågrepet på toget på vei til Norge.

Mannen regnes som en av Sveriges farligste seksualforbrytere.

Han ble tatt hånd om av politiet på et tog i nærheten av Charlottenberg i Värmland, melder Aftonbladet. Han var da på vei til Norge.

79 år gamle Sten Erik Eriksson klarte tirsdag å rømme under et ledsaget besøk på kirkegården i Mariefred, der han skulle besøke en familiegrav, og svensk politi slo riksalarm.

– Vi ser alvorlig på saken. Han anses fortsatt som farlig mot barn, sa vakthavende for politiet i Sörmland, Urban Nordqvist, til Aftonbladet da.

Rett før midnatt ble han funnet på nattoget mellom Stockholm og Oslo.

Ble tipset

– Flere personer ringte, uavhengig av hverandre fra toget og tipset politiet om at den etterlyste 79-åringen var om bord, sier vakthavende ved Varmlandspolitiet, Morgan Connedal.

Toget ble stanset mellom to stasjoner for at politifolkene skulle rekke fram til stasjonen i Charlottenberg, der han ble pågrepet.

– Han hadde tenkt å reise til Norge. Charlottenberg er siste stasjon før grensen. I Norge er han jo mindre kjent enn her, så det er ikke godt å vite hva han kunne ha funnet på, sier Connedal

Voldtok og kvalte gutt

For 43 år siden voldtok og kvalte Eriksson en åtte år gammel gutt. Siden da har han sittet innelåst på psykiatrianstalten St. Görans hospital i Stockholm.

I 23 år fikk han ikke en eneste permisjon, fordi han ble ansett som for farlig.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt