NRK Meny
Normal

Faren til terroristen: – Jeg hadde drept ham, hadde jeg visst

– Hvis jeg på forhånd hadde visst at han skulle gjøre noe slikt, hadde jeg tatt livet av ham, sier faren til den siste terroristen som ble identifisert etter Paris-angrepene.

Mohamed Aggad

Mohamed Aggad var en av tre som angrep konsertlokalet Bataclan. Faren hans sier han aldri hadde trodd at sønnen kunne gjøre noe sånt.

Foto: HO / Afp

Onsdag ble det kjent at 23 år gamle Foued Mohamed-Aggad var den tredje og hittil ukjente mannen som deltok i angrepet på konsertlokalet Bataclan i Paris i slutten av november.

90 mennesker ble skutt og drept der før to av terroristene sprengte seg selv i lufta. Den tredje ble skutt av politiet.

– Han løy for oss

Franske medier har snakket med faren til 23-åringen, som var fra Strasbourg. øst i Frankrike. Han er i sjokk og er fortvilet over løgnene som sønnen serverte.

– Han sa han skulle på ferie da han reiste, men så dro han til Syria. Han fortalte oss ingen ting om hvor han var, hva han drev med han sa bare «det går greit, det går greit», sier Saïd Mohamed-Abbag til avisen Le Parisien.

Faren forteller at sønnen snakket om Jihad. Han lot skjegget gro, men til TV-kanalen BFM sier faren at han ikke oppfattet det som et bevis for at sønnen var radikalisert.

Eagles of Death Metal tilbake i Paris

Tirsdag var medlemmene av Eagles of Death Metal tilbake utenfor Bataclan. De har fortalt om grusomme scener under angrepet.

Foto: Jacques Brinon / Ap

Mener sønnen var hjernevasket

– Han var et rolig barn. Han vokste opp her i Frankrike, gikk på skole her. Selv om han begynte å be oftere, hadde jeg aldri trodd at dette kunne skje. Vi skjønner ærlig talt ingen ting, vi så ikke dette komme, sier han.

Han forteller at det er fire eller fem måneder siden han sist snakket med sønnen sin.

– Det var nesten som det ikke var ham, som om jeg snakket med en annen person. Noen hadde hjernevasket ham, mener Saïd Mohamed-Abbag.

Foued reiste sammen med broren sin, Karim og åtte andre til Syria i 2013. To i gruppen skal ha blitt drept der, mens sju reiste tilbake til Frankrike. 23-åringen var den eneste av dem som ble igjen. De fleste andre i gruppen ble pågrepet da de kom tilbake og broren hans sitter fremdeles i varetekt.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt