Normal

Faren fengsles i dag

Faren til den drapstiltalte kvinnen som skal ha medvirket til drapet på nordmannen Ståle Helseth i Astrakhan i Russland, fremstilles i dag for varetektsfengsling.

Astrakhan
Foto: Morten Jentoft / NRK

Det er svært brutale detaljer pressetalskvinne hos statsadvokaten i Astrakhan, Anna Konjajeva, forteller fra politiets etterforskning.

Drept i senga

- Ståle Helseth (40) og hans 23 år gamle russiske kone Svetlana ble drept mens de sov i sengen, sier Konjajeva.

Dette skal i følge statsadvokaten ha kunnet skje fordi venninna til Helseths kone overnattet hos paret. Hun ventet til de var sovnet og så slapp hun inn sin mann i leiligheten.

Skutt med gasspistol

- Han skøyt det sovende paret med en gasspistol han hadde skaffet seg spesielt for dette drapet, sier Konjajeva.

Faren til den drapstiltale kvinnen blir i dag framstilt for varetektsfengsling for medvirkning til drapet. Han skal ha kjørt den drapstiltalte mannen til familien Helseth sin leilighet og fraktet det drapstiltalte paret bort derfra etter drapet.

I går ble det mistenkte paret varetektsfengslet fram til det foreligger dom i saken. De er anklaget for overlagt drap, noe som har en strafferamme mellom åtte og 20 år.

Bygger alibi

- De tre har forsøkt å bygge seg opp et alibi, sier Konjajeva. Hun vil av hensyn til etterforskningen ikke si hva dette alibiet er for noe.

Hittil har ingen av de mistenkte innrømmet å ha begått eller medvirket til drapene.

Sønnen blir i Russland

Ståle og Svetlana Helseths 15 måneder gamle sønn, var da drapene ble begått hos sine besteforeldre.

- I følge russisk lov så vil barnet bli værende hos besteforeldrene, i og med at han er født i Russland og dermed er russisk statsborger.

Etterforskningen vil i følge statsadvokaten i Astrakhan kunne vare i tre til fire måneder.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt